Advertisement

vehiculele electrice
Home Piaţa auto Flotă verde Sondaj Continental: Europenii nu sunt convinşi încă de vehiculele electrice

Sondaj Continental: Europenii nu sunt convinşi încă de vehiculele electrice

Vehiculele electrice nu sunt pregătite încă să se impună masiv în Europa. Cel puţin aceasta este concluzia Studiului Mobilităţii 2015, comandat de producătorul de anvelope, Continental, institutului german pentru cercetare socială şi de piaţă, Infras.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de şoferi din Germania şi SUA, precum şi pe baza unui studiu calitativ realizat în Franţa, Japonia şi China. Cercetarea a ţinut cont şi de opiniile unor experţi din comunitatea ştiinţifică şi industria de automobile.

Deşi, pentru 55% dintre şoferii intervievaţi, vehiculele electrice au imaginea unor modele cu multe calităţi, nu produc încă pasiuni puternice. Astfel, 22% dintre conducătorii auto le consideră puţin flexibile, iar 44% puţin sau deloc practice. Această ultimă observaţie diferă, însă, de la ţară la ţară, în condiţiile în care 64% dintre chinezi le percep a fi flexibile, iar 64%, practice.

sondaj-continental-europenii-nu-sunt-convinsi-inca-de-vehiculele-electrice-floteautoPe de altă parte, cu toate că unul din doi francezi consideră că vehiculele electrice beneficiază de o tehnologie avansată, 27% estimeză că nu sunt fiabile, iar 30%, că nu sunt sigure. În comparaţie, avansul tehnologic al modelelor electrice se bucură de aprecierea a 70% dintre şoferii americani.

În acest context, mai puţin de o treime dintre francezi ar dori să cumpere un vehicul electric, spre deosebire de 60% dintre şoferii chinezi care s-au arătat dornici să deţină o astfel de maşină. O reticenţă în creştere privind cumpărarea vehiculelor electrice se regăseşte şi printre conducătorii auto germani. În comparaţie cu sondajul similar realizat în 2011, un număr mai mic de şoferi sunt dispuşi să utilizeze un astfel de autoturism în următorii 4-10 ani.

Ca o concluzie generală, se pare că şoferii europeni sunt mai reticenţi în privinţa vehiculelor electrice comparativ cu aceia din China şi Statele Unite.

José Avila, membru al Comitetului executiv al Continental, spune că problemele de imagine pe care le au maşinile electrice ar trebui să fie rezolvate prin introducerea tehnologiei hibrid. „Hibrizii pot contribui la acceptarea maşini electrice. Şoferii au posibilitatea de a face o parte a călătorie utilizând doar energia electrică şi astfel vor aprecia plăcerea de a conduce o maşină cu acest tip de motorizare”.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...

marea britanie
Flotă verde

Marea Britanie va devansa interzicerea mașinilor termice noi cu 5 ani, în 2030

Flotele din Marea Britanie vor trebui să-și accelereze planurile de electrificare a...