POS-ul mobil, următorul pas pe piaţa tranzacţiilor cu carduri

POS-ul mobil va deveni următorul pas pe piaţa tranzacţiilor cu carduri. Potrivit bancherilor, comercianţii vor investi mai mult în viitor în zona de POS-uri virtuale, prin intermediul cărora vor putea avea conexiuni cu mai multe bănci.
plată cu cardurile

„POS-ul mobil este un mobil cu o aplicaţie de acceptare a cardului bancar, fiind dotat cu un sistem de emitere a chitanţei. Cu siguranţă, această va acoperi în viitor zona
comercianţilor mici, pentru ca va fi un serviciu foarte ieftin”, a explicat Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail & Private Banking în cadrul BCR.

pos-ul-mobil-urmatorul-pas-pe-piata-tranzactiilor-cu-carduriAceasta susţine că echipamentul şi infrastructura aferentă presupun o investiţie foarte mare, realizată, de regulă, de bancă.

„Numărul cardurilor este aproape acelaşi, de aproape câţiva ani, pentru că a avut loc un proces de reaşezare a portofoliilor şi de activare. Eforturile au fost în această directie şi suntem undeva la 14 milioane de carduri de ceva timp. Din punct de vedere al numarului total în piaţă, nu avem creşteri semnificative. Interesantă este însă avansul continuu al tranzacţiilor POS. Dacă la ATM vorbim de 2-4 puncte procente anual, la POS vorbim de 30-40 de procente de creşteri pentru tranzacţii şi volume anuale, a spus Dana Demetrian.

 

 

Adaugati comentariu