Guvernul va reduce plafonul minim de finanţare pentru ajutorul de stat

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că, în această lună, va apărea o hotărâre de guvern prin care va fi facilitat accesul companiilor cu capital autohton la o schema de ajutor de stat. În viitorul act normativ, plafonul minim de finanţare va fi coborât de la 10 milioane euro la 3 milioane euro.
schemă de ajutor

„Ajutorul de stat, azi, în România, pe una dintre scheme, se acordă, totuşi, în condiţii care îngreunează accesul la finanţare, plecând de la nivelul de finanţare de minimum 10 milioane euro. Automat, acesta va coborî, undeva în zona a 3 milioane euro, printr-o hotărâre de guvern, în luna iulie, când vom modifica această schemă de ajutor de stat pentru a permite un acces mai simplu la finanţare, în special al companiilor cu capital autohton. Ştim foarte bine că este încă o lipsă în această zonă şi trebuie să facem acest lucru pentru a întari aceasta zona”, a spus ministrul.

Teodorovici speră că noile criterii vor permite o finanţare mai rapidă a celor care solicită astfel de ajutoare publice, dar şi o creştere a numărului solicitanţilor.

 

 

Adaugati comentariu