Şoferii admit că încalcă regulile de circulaţie intenţionat. Studiu

Şoferii admit că încalcă regulile de circulaţie intenţionat, arată un studiu realizat de Continental România şi Academia Titi Aur. Compania de tehnologie continuă astfel demersul de a întelege mai bine în fiecare an specificul local al conducătorilor auto, precum şi al celorlalţi participanţi, prin cercetare a obiceiurilor şi atitudinilor în traficul din România, după iniţiativa avută în 2018.
circulaţie

Studiul din acest an a fost realizat de compania de cercetare Merlin Research în perioada octombrie-noiembrie pe un eşantion reprezentativ de 1042 de persoane. Acesta are ca scop explorarea percepţiei generale asupra traficului şi a obiceiurilor curente ale şoferilor în materie de deplasare cu autoturismul (distanţe parcurse, alimentare cu combustibil, alegerea anvelopelor) dar şi înţelegerea atitudinilor şi percepţiilor şoferilor în legătură cu respectarea regulilor de circulaţie şi atitudinea faţă de educaţia rutieră.

circulaţie

Studiul scoate în evidenţă faptul că şoferii conduc în medie 22.000 km pe an, alimentează cu combustibil la o oprire la pompă în valoare de 154 lei, verifică uzura anvelopelor în medie o dată pe lună, iar presiunea anvelopelor aproape de două ori pe lună. De menţionat că şoferii tineri, în procent mai mare (53%) verifică presiunea săptămânal sau la cel mult 2-3 săptămâni, spre deosebire de şoferii mai vârstnici (35-40%).

 

Citiţi articolul integral pe www.zero-accidente.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Harman România extinde centrul de dezvoltare auto din Bucureşti

Un Brexit fără acord va devasta industria auto britanică. Vezi motivele

Cât a plătit FGA pentru falimentele asigurătorilor

 

 

Adaugati comentariu