Harman România extinde centrul de dezvoltare auto din Bucureşti

Harman International, lider global în tehnologia connected car, caută 20 de români alături de care să schimbe viitorul industriei auto.harman

În România, compania are o echipă de 400 de angajaţi şi îşi continuă trend-ul ascendent de 30% din ultimii 2 ani, în materie de recrutări. În echipa de Telematică, programatorii Harman România construiesc ecosistemul connected car pentru cei mai mari producători de automobile din lume. Companiile Mercedes şi BMW au implementat sistemul de Telematică realizat în România, iar tehnologia 5G va duce proiectele Harman cu un pas mai aproape de maşinile autonome.

În echipa de Telematică din România lucrează acum peste 80 de angajaţi, cu profile de programare preponderent, dar şi de testare şi integrare, care dezvoltă softurile noii generaţii de automobile. Telematica este tehnologia ce permite interacţiunea automobilului cu toate dispozitivele conectate, de la unităţile smart home, la sistemele de monitorizare a traficului. Astfel, maşina poate fi controlată de la distanţă, doar cu ajutorul telefonului mobil sau al tabletei, iar scenarii care acum câţiva ani păreau de domeniul filmelor SF, au devenit în zilele noastre cât se poate de adevărate.

Conceptul Connected Car este aplicabil în contexte multiple din viaţa reală a utilizatorilor, de exemplu în situaţiile în care, în caz de accident, tehnologia telematics detectează dacă sunt pasageri în maşină şi declanşează un apel de urgenţă (eCall), specific regiunii respective, furnizând informaţiile necesare intervenţiei rapide a serviciilor de salvare.

„Harman are planuri ambiţioase în România. Divizia de telematică este una foarte importantă pentru noi şi reprezintă nucleul conceptului de connected car care, odată cu adoptarea pe scară largă a tehnologiei 5G, va duce la apariţia maşinilor autonome. Ne dorim să atragem oameni pasionaţi de industria auto care vor să-şi pună amprenta asupra noii generaţii de vehicule, să dezvoltăm împreună soluţii de top, pe o piaţă cu un potenţial uriaş”, a declarat Alexandru Moţoc, Managing Director Harman România.

Printre soluţiile dezvoltate de Harman în România se numără sistemele MBUX pentru Mercedes, MGU pentru BWM, funcţiile de Remote Online Services, cât şi funcţiile de apelare în caz de urgenţă.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Un Brexit fără acord va devasta industria auto britanică. Vezi motivele

Cât a plătit FGA pentru falimentele asigurătorilor

Salariul minim net ar putea creşte cu 83 lei. Posibilă majorare a amenzilor rutiere

 

 

Adaugati comentariu