Sistemul revoluționar de climatizare Hyundai

Coreenii au dezvoltat trei tehnologii care vor permite sistemului de climatizare Hyundai să ofere cel mai proaspăt aer posibil în habitaclu.
Climatizare Hyundai floteauto.ro

Cu ce viteză se dezvoltă coreenii! Hyundai a declanșat o ofensivă fără precedent, lansând câte o versiune sportivă N pentru modelele reprezentative din gamă, Kia scoate pe piață asistentul de unghi mort cu afișaj în bord și dezvoltă un supercar electric alături de Rimac, și acum asta.

Viitorul sistem de climatizare Hyundai asigură un flux de aer mai curat decât la oricare alt autoturism, grație tehnologiilor After-Blow, Multi-Air Mode și Fine Dust Indicator. Primele modele care vor beneficia de noul sistem sunt cele comercializate pe piața coreeană, urmând ca, în viitor, noul sistem de aer condiționat să echipeze progresiv și restul modelelor Hyundai, Kia și Genesis de pe glob.

Sistemul de climatizare Hyundai – explicații

Prima tehnologie se numește After-Blow și elimină bacteriile care se formează după oprirea compresorului. În primele 30 de minute, condensul de pe evaporator curge natural sub mașină, dar chiar și așa, după aceea rămâne umezeală pe acesta, fapt care permite bacteriilor să se înmulțească și produce mirosul neplăcut din mașină.

Climatizare Hyundai floteauto.ro

Așa că, după primele 30 de minute, ventilatorul pornește pentru 10 minute, uscând complet evaporatorul. Acesta are senzori care verifică nivelul de încărcare a bateriei și temperatura aerului din exterior și pornește doar dacă acestea sunt optime.

Climatizare Hyundai floteauto.ro

De câte ori te durea capul de la curent? Ei bine, de asta are grijă noua tehnologie Multi-Air Mode, care, pe lângă clasicele guri de ventilație din bord, adaugă o serie de canale circulare dispuse pe toată zona frontală a bordului, menite să disperseze mult mai fin fluxul de aer. Astfel, fluxul rămâne constant, dar dispersia mai bună elimină acea senzație de ”curent”, pentru că reduce viteza aerului.

Climatizare Hyundai floteauto.ro

În sfîrșit, Fine Dust Indicator măsoară calitatea aerului din habitaclu, iar iconița se aprinde în patru culori diferite, în funcție de aceasta: albastru când nivelul particulelor ultrafine (PM 2.5) este sigur, respectiv verde, portocaliu și roșu pe măsură ce concentrația crește. În cazul activării funcției, sistemul purifică automat aerul din mașină la niveluri crescute ale concentrației de particule.

 

 

Adaugati comentariu