Rivian R1T își etalează talentele. Video!

Excelent pe șosea, excelent pe teren dificil: Rivian R1T pare nerăbdător să intre în producția de serie!
Rivian R1T floteauto.ro

Pandemia le-a dat peste cap planurile de începere a producției, aceasta fiind amânată cu 6 luni. Inițial, primele exemplare trebuiau să iasă de pe linia de asamblare la sfârșitul anului curent sau cel târziu la începutul lui 2021, dar ultimele vești oficiale anunță decalarea startului până în luna iunie 2021.

➡ Rivian are cel mai mic diametru de bracaj de pe piață! 💡

Totuși, inginerii mențin viu interesul viitorilor clienți, care deja au plătit un avans pentru exemplarul comandat, prezentându-le un clip spectaculos cu ceea ce vor primi. Se pare că cele patru motoare electrice care antrenează fiecare roată sunt capabile de minuni: Rivian R1T se controlează pe șosea ca un automobil sport, cu un caracter neutru-supravirator, în timp ce cățărarea pe stânci este floare la ureche, inclusiv datorită suspensiei pneumatice cu gardă la sol variabilă.

Probabil că cel mai mare merit este atribuit programatorilor, care au ținut cont de impresiile echipei de testare și au sincronizat perfect ”cvartetul” de propulsoare pentru a-l adapta fiecărui scenariu în parte. Devine din ce în ce mai clar că mecanicii și inginerii ajung să-și reducă implicarea pe parcursul dezvoltării unui vehicul, în timp ce programatorii vor ”conduce lumea auto”.

➡ Camioanele electrice Nikola vor fi construite în Arizona 💡

O altă caracteristică pe care o are Rivian R1T este aceea de a determina automat tipul de teren pe care se deplasează și de a regla toți parametrii propulsiei, suspensiei și direcției în consecință.

Rivian R1T diametru de bracaj

Rivian R1T – date tehnice

Una peste alta, e clar că merită așteptarea! Mai ales că pick-upul va avea un preț de pornire de 69.000 de dolari americani și va oferi performanțe excepționale. De exemplu, garda la sol maximă de 35,8 cm permite trecerea pin vaduri de 107,5 cm, bateriile vor avea capacitatea de 105-180 kWh și vor oferi o autonomie maximă de 645 km, iar motoarele cu putere maximă combinată de 750 CP (1.124 Nm) vor asigura un sprint 0-60 mph (0-96 km/h) în 3 secunde.

 

Adaugati comentariu