Bosch ESP®
Home Piaţa auto Industrie auto Sistemul Bosch ESP® împlinește 25 de ani. Progres pentru siguranța rutieră

Sistemul Bosch ESP® împlinește 25 de ani. Progres pentru siguranța rutieră

Un drum umed și o manevră bruscă de evitare: a existat un timp când o astfel de situație se sfârșea frecvent într-un șanț sau într-o barieră de circulație, și nu rareori cu decedați sau accidente grave. În urmă cu aproape 25 de ani, a fost oferit în sfârșit un remediu sub forma unei invenții de pionierat – programul de stabilitate electronică ESP®, pe care Bosch și Daimler-Benz l-au lansat pentru prima oară la autovehiculele Clasa S în 1995.

De atunci, ESP® menține autovehiculele în siguranță pe traseu, chiar și în situații critice. Cercetătorii Bosch în domeniul accidentelor estimează că, doar în UE, sistemul antiderapare a salvat aproximativ 15.000 de vieți în ultimii 25 de ani și, de asemenea, a prevenit aproape jumătate de milion de accidente cu implicarea vătămărilor corporale. Împreună cu centura de siguranță și airbagul, ESP® este unul dintre cei mai importanți salvatori ai vieții din cadrul unui autovehicul.

„Dezvoltarea programului de stabilitate electronică a fost o etapă importantă pe calea către «viziunea noastră zero», de eliminare a accidentelor rutiere fatale”, a declarat Harald Kroeger, membru în consiliul de administrație Bosch. „ESP® reprezintă o exemplificare excepțională a ceea ce înseamnă pentru noi „Tehnică pentru o viață.”

Deși datează din 1995, inovația nu poartă în niciun fel amprenta timpului: Bosch și-a îmbunătățit continuu sistemul antiderapare și a produs până în prezent peste 250 de milioane de sisteme ESP®. Autovehiculele moderne sunt de neconceput fără acest înger păzitor electronic. La nivel mondial, 82 de procente din numărul total al autovehiculele noi sunt echipate cu sistemul ESP®. În 2016, acest procent era de 64%.

Bosch ESP® poate preveni până la 80% din totalul accidentelor produse din cauza derapării

Mai ales atunci când drumurile sunt umede sau înghețate, când în fața autovehiculelor apar obstacole neașteptate, cum ar fi animalele de pe șosea, și, de asemenea, atunci când este luat prea rapid un viraj, intervine programul electronic de stabilitate.

Bosch ESP®

 

Cu sistemul ESP® la bord pot fi prevenite până la 80% din totalul accidentelor produse din cauza derapării. Acesta combină funcțiile sistemului antiblocare la frânare ABS și ale sistemul de control al tracțiunii TCS, dar poate face mult mai mult. În același timp, detectează mișcările de derapare ale autovehiculului și le contracarează în mod activ.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Soluţii pentru achiziţionarea vehiculelor post leasing operaţional

TAROM suspendă cursele comerciale către 7 țări

Control în trafic. Peste 5.000 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

volvo cars
Industrie auto

Volvo Cars va produce ultima mașină diesel la începutul anului 2024

Constructorul auto suedez Volvo Cars a anunţat, marţi, în cadrul Climate Week...

Industrie auto

ZF creează un motor electric fără magneți

ZF a dezvoltat un motor electric care nu necesită magneți, cu un...

Producția de autoturisme
Industrie auto

ACAROM: În primele 8 luni, producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități

Producția de autoturisme din România s-a ridicat la 327.917 unități în primele...

continental
Industrie auto

IAA Mobility 2023: Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

Continental a anunțat un parteneriat cu Google Cloud în timpul conferinței de...