Control în trafic. Peste 5.000 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, în perioada 6 - 19 iulie, o acţiune de control în trafic, la nivel naţional, ce a vizat verificarea legalităţii transportului public de persoane şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
trafic

Potrivit Poliţiei Române, acţiunea s-a desfăşurat în toate judeţele din ţară, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din IGPR, fiind urmărită şi respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport, perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor de autovehicule, precum şi a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate 5.249 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale.

De asemenea, au fost aplicate 171 de sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 271 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv tip „mâini libere” şi 377 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare-semnalizare.

Pentru alte abateri de la normele rutiere, poliţiştii au aplicat 9.646 de sancţiuni contravenţionale.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 1.075 de permise de conducere, 640 de certificate de înmatriculare, au fost aplicate 24 de măsuri de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului, iar în cazul a 102 autovehicule a fost dispusă imobilizarea.

Activităţile de verificare în trafic s-au desfăşurat împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

 

CITEȘTE ȘI:

Test drive Renault Captur Mk2 1.3 TCe EDC

CNAIR va concesiona parcările de pe autostrăzile A1 şi A2. Contract de 16 miliarde de lei

5 oferte pentru Varianta de Ocolire Timişoara Vest

 

Adaugati comentariu