La licitaţia pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Timişoara Vest au fost depuse 5 oferte, a anunţat Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Astfel, până la termenul limită au depus oferte:
- Asocierea Irimat Cons – Studio Corona Civil Engineering
- Asocierea Procad – Bauplaning – Cubit Proiectare. Subcontractanţi: Terrasond, SSF-R, Expertus
- Proiect –Construct Regiunea Transilvania. Subcontractanți: Total Business Land, Road Design Asp, Sicap Project, Proiectantul
- Search Corporation. Subcontractanţi: Prospect Technical Studies, Geotec Consulting, Protelco, Formin, Institutul de Arheologie Vasile Pîrvan, Total Business Land, Danavi
- Asocierea Way Research – 3ti Progetti Italia Ingegneria Integrata. Subcontractant: East Water Drillings
Potrivit CNAIR, valoarea estimată a contractului lei fără TVA este cuprinsă între 4,107 – 4,854 milioane de lei, iar durata acestuia este de 15 luni.
„Comisiile de Evaluare vor analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentaţiilor de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice”, a menţionat CNAIR..
Conform anunţului de participare publicat în SICAP, în criteriile de atribuire a contractului, preţul are o pondere de 40%, iar experienţa şi modul de abordare al lucrărilor, de 60%.
Potrivit CNAIR, nu au fost obţinute fonduri europene pentru realizarea investiţiei.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 16 iulie 2020.
Procedura de achizitie publică este iniţiată sub incidenţa unei clauze suspensive, potrivit căreia „procedura va fi anulată în cazul în care până la data semnării contractului nu vor fi asigurate finanţarea şi creditele de angajament necesare”.
Varianta de Ocolire Timişoara Vest va prelua traficul din zona de sud a judeţului şi dinspre Serbia, precum şi din vestul oraşului către autostrada A1, prin noul drum de legătură Timişoara (Sânandrei) – A1, care este deja în licitaţie pentru proiectare şi execuţie.
Şoseaua de centură a Timişoarei a fost împărţită în trei tronsoane:
– Varianta de ocolire Timişoara Nord – a intrat în circulaţie în 2009, având o lungime de 12,6 km.
– Varianta de ocolire Timişoara Sud. Construcţia tronsonului în lungime de 25,69 km a început în martie 2020, cu 9 ani întârziere. Valoarea contractului este de 272.4 milioane de lei fără TVA. Durata de realizare este de 30 luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Lucrările sunt realizate de compania italiană Tirrena avi. Tronsonul va fluidiza traficului intern şi internaţional care intră în ţară prin Stamora Moraviţa, se desfăşoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara şi se îndreaptă către centrul ţării pe DN 6 sau pe Autostrada Arad – Timişoara – Lugoj.
– Varianta de Ocolire Timişoara Vest, în lungime de 13,2 km.
CITEȘTE ȘI:
Kia Sonet va fi cel mai ieftin crossover al coreenilor
Noi măsuri de carantinare la intrarea în țară. Care sunt excepțiile
România va primi 79,9 mld. euro de la UE. Unde ajung banii
Comentați?