Advertisement
Kia Sonet floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Kia Sonet va fi cel mai ieftin crossover al coreenilor

Kia Sonet va fi cel mai ieftin crossover al coreenilor

Va avea premiera pe 7 august, dar coreenii s-au decis să ne incite cu un teaser: Kia Sonet va fi produsă la uzina Kia din India, de aici și prețul de pornire de aproximativ 11.500 euro.

Inițial, Kia Sonet va fi produs doar pentru piața indiană, alături de fratele de grup, Hyundai Venue. Însă Venue și-a făcut loc și pe piețele din America de Nord și Australia, deci ne așteptăm la același tratament și pentru viitorul Sonet. Iar cum Renault a adus din India electrica K-ZE, transformând-o în viitoarea Dacia Spring, nu vedem de ce coreenii nu ar proceda la fel în viitor cu micuțele crossovere.

Micuțe… de tot: de fapt, Kia Sonet este un crossover care va măsura 4 m în lungime. În imaginea teaser publicată de Kia apare modelul de serie, cu ale sale lumini de zi și cu formele ample ale conceptului Sonet, prezentat la salonul Auto Expo 2020 de la începutul acestui an și pe care îl vedeți mai jos.

Kia Sonet Concept floteauto

În pofida prețului mic de pornire, viitorul model va putea fi comandat inclusiv cu trapă, cu sistem de sunet Bose, cu climatizare automată, purificator de aer și cu display central de 10,25 inci, pe care vor fi afișate imaginile de la camera panoramică de 360 grade, conform presei indiene.

Kia Sonet – motorizări

Foarte probabil, sub capota lui Kia Sonet se vor ascunde sistemele de propulsie de la Hyundai Venue. Astfel, vor exista trei motoare: 1.2 natural aspirat și 1.0 turbo (ambele benzină), respectiv 1.5 turbodiesel, cu puteri cuprinse între 83 și 120 CP.

 

Există șanse să-l vedem și prin România? Momentan nu sunt informații în acest sens, dar n-ar fi exclus ca fiecare concern să aibă în viitor un brand low-cost în Europa, după modelul Renault – Dacia. Iar dacă și Kia s-ar plia pe acest trend, atunci o viitoare versiune pentru Europa ar putea fi asamblată în uzina din Zilina, Slovacia. Sigur, ar trebui foarte bine diferențiată de Kia Stonic, pentru a evita canibalizarea.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

kia niro
Autoturisme

Test KIA NIRO HEV. Mărunțiș

Poți fi partizan al benzinarelor mari, atmosferice, al celor mici, supraalimentate, al...

Salonul Auto Bucureşti
Autoturisme

Salonul Auto Bucureşti & Accesorii 2023 a debutat, marţi, la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii, aflat la cea de-a 20-a ediție,...

Autoturisme

Dacia a comercializat deja 100.000 de mașini prin programul UP&GO

Programul Dacia UP&GO, lansat în septembrie 2021, a atras deja peste 100.000...

AutoturismeGadgets și High-Tech

KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

Kia a anunțat o serie de îmbunătățiri aduse automobilielor sale, disponibile sub...