Și operatorii de feribotul suspendă serviciile pentru companiile din Rusia și Belarus

La fel ca multe alte organizații din întreaga lume, o serie de operatori de feribot s-au alăturat listei entităților care impun sancțiuni și restricții companiilor din Rusia și Belarus ca urmare a agresiunii ruse și a ostilităților în desfășurare în Ucraina.feribot

Eckerö Line

Ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei și Belarusului, Eckerö Line a anunțat suspendarea serviciilor către companiile înregistrate în cele două. În plus, niciunul dintre vehiculele înmatriculate în Rusia sau Belarus nu vor fi acceptate pe navele operatorului finlandez până la o nouă notificare.

Wasaline

Din cauza războiului din Ucraina, Wasaline a suspendat transportul camioanelor înmatriculate în Rusia la bordul feribotului Aurora Botnia. Decizia transportatorului finlandez a intrat în vigoare din data de 4 martie 2022.

Stena Line

Ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA și UE, Stena Line a introdus noi reguli pentru transportul camioanelor din Rusia și Belarus cu feriboturile sale:

  • Toți șoferii care conduc în numele unor companii din Rusia sau Belarus sau șoferii de camione înmatriculate în Rusia și Belarus trebuie să prezinte o scrisoare de transport (CMR).
  • În cazul în care CMR precizează că importul sau exportul se desfășoară către/dinspre Republica Populară Donețk și/sau Republica Populară Lugansk, camionul și marfa nu vor avea voie să circule cu feriboturile Stena Line.
  • Dacă în CMR se arată că importul sau exportul are loc către/dinnspre alte regiuni sau orașe, șoferul, camionul și marfa pot călători cu feriboturile Stena Line.

În același timp, operatorul suedez de feriboturi reamintește tuturor clienților să verifice sancțiunile impuse de UE înainte de a rezerva călătoria.

Tallink Silja

Într-o declarație publicată pe data de 2 martie 2022, Tallink Silja a anunțat că nu va accepta companii rusești sau belaruse drept clienți până când pacea nu va fi restabilită în Ucraina și sancțiunile împotriva Rusiei și Belarusului nu vor fi ridicate. În conformitate cu aceeași decizie, operatorul de feribot din Estonia nu acceptă vehicule de marfă înmatriculate în Rusia sau Belarus pe navele sale.

Viking Line

Din cauza conflictului aflat în desfășurare în Ucraina, Viking Line a decis să nu accepte vehicule de marfă înmatriculate în Rusia sau Belarus pe niciuna dintre navele sale.
Decizia transportatorului finlandez este valabilă din data de 3 martie 2022 până la o nouă notificare și nu se aplică șoferilor ruși sau belaruși care conduc camioane și autoutilitare înmatriculate în alte țări.

DFDS

Din 8 martie 2022, armatorul danez a suspendat trecerea de la Klaipeda, în Lituania, pentru toate camioanele și remorcile înmatriculare în Rusia și Belarus până la o nouă notificare.
În plus, din cauza sancțiunilor, este suspendată și ruta de feribot Paldiski (Estonia) – Kapellskär (Suedia) pentru toate camioanele și remorcile înmatriculate în Rusia și Belarus.

 

Sursa foto: Stena Line

 

CITEȘTE ȘI:

Irlanda a redus accizele la benzină și motorină pe fondul exploziei prețurilor la carburanți

Marile companii de transport maritim au suspendat comenzile către și dinspre Rusia

 

 

 

Adaugati comentariu