Şi senatorii vor maşini „verzi”. Cumpără 6 autoturisme hibride

Senatul României intenţionează să achiziţioneze, prin licitaţie, un număr de 6 autoturisme hibride – tip limuzină, cu o valoare totală estimată de 923.722.69 lei (fără TVA).Potrivit anuţului publicat pe platfoma de achiziţii publice SICAP, criteriul de atribuire al contractului este preţul.

Unul dintre criteriile de selecţie ale ofertanţilor este şi cel referitor la obligativitatea înregistrării acestora în programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Totodată, ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicarii criteriului de atribuire va prezenta, la solicitarea Senatului, documente doveditoare (contracte, certificate constatatoare sau alte documente relevante). Vor fi prezentate pentru fiecare contract valorile, perioada de livrare, beneficiari (societăţi comerciale private sau autorităţi contractante). Livrările de produse similare se confirmă prin documente semnate de o autoritate sau societate comercială.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitaţia pentru cele 6 autoturisme hibride este data de 19 iulie 2019.

Plata produselor se va face în termen de maxim 30 de zile de la primirea facturii fiscale în original şi a procesului-verbal de predare-primire, prin virament, numai în contul furnizorului deschis la Trezorerie.

În cazul în care două sau mai multe oferte sunt situate pe primul loc, autoritatea contractantă solicită ofertanţilor respectivi o nouă propunere financiara, iar contractul va fi atribuit ofertantului a cărui noua propunere financiară are preţul cel mai scăzut pentru cele 6 autoturisme hibride.

 

CITEŞTE ŞI:

Bani de la stat pentu amplasarea staţiilor de încărcare pe autostrăzi

Vinieta germană pentru utilizarea drumurilor este discriminatorie

Flotă de 20 de autoturisme pentru Ministerul Dezvoltării Regionale

 

Adaugati comentariu