Christophe Dridi, Dacia: În următorii 3 ani vom investi 800 mil. euro

Industria auto este cea mai mare industrie a României, cu o contribuţie de 14% în PIB şi de 26% în exporturi, a arătat Christophe Dridi, director general Automobile Dacia şi Groupe Renault România, în cadrul Forumului economic franco-român.
Școala duală ACAROM

Potrivit acestuia, industria auto reprezintă una dintre principalele forţe economice ale ţării, pe care „trebuie să o considerăm o pepită, să o menţinem şi să o dezvoltăm”.

În acest context, Christophe Dridi a amintit că în 2019 se împlinesc 20 de ani de la privatizarea Dacia.

„În următorii trei ani vom investi 800 de milioane de euro în România. Astăzi, Dacia are primul SUV vândut la persoanele fizice în Europa. De asemenea, Sandero se află pe primele locuri în clasamentele de profil din Europa la vânzările către persoane fizice. Acestea sunt nişte fapte de care suntem foarte mândri. Chiar şi Sanctitatea Sa Papa a mers cu un Papamobil Duster, aşa că suntem mândri şi de acest lucru”, a subliniat directorul general Automobile Dacia şi Groupe Renault România.

În acelaşi timp, oficialul francez a menţionat faptul că producătorul auto are nevoie atât de furnizori mondiali, cât şi de cei locali pentru a-şi construi vehiculele.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoxpertindustry.ro

Adaugati comentariu