Sectoarele de autostradă care vor fi finalizate până la sfârșitul anului însumează 44 km

În acest an vor fi inaugurate tronsoanele de autostradă Râşnov – Cristian şi lotul 1 din Sebeş – Turda, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Potrivit acestuia, până la finalul lui 2020 vor fi realizați şi cei 17 kilometri în regim de autostradă ai Variantei de Ocolire a municipiului Bacău. în total, cele trei tronsoane au o lungime de 44 km.
transport

„În legătură cu Sebeş – Turda, lotul 1, cei 17 kilometri, conform contractului trebuiau să fie finalizaţi în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%, în condiţiile în care vom avea cel puţin 25 de zile imtemperii, în condiţii meteo favorabile cei 17 kilometri de autostradă din Sebeş – Turda, lotul 1, vor fi daţi în trafic. De asemenea, Râşnov – Cristian sunt 10 kilometri din Comarnic – Braşov au termen de finalizare în acest an, se vor finaliza în acest an”, a declarat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, este foarte posibil ca până la finalul anului să fie dat în folosinţă și sectorul de autostradă de pe Varianta Ocolitoare a Bacăului.

„Varianta ocolitoare Bacău, avem 31 kilometri, din care 17 kilometri în regim de autostradă. Au termen de finalizare ianuarie 2022. Am dat în trafic la începutul lunii septembrie 7 kilometri din drumul naţional, legătura spre Oneşti, iar cei 17 kilometri au în acest moment un progres fizic de peste 95%. Asta îmi dă speranţă că până la sfârşitul anului putem inaugura primul tronson de autostradă din Moldova, cei 17 kilometri de autostradă”, a precizat Lucian Bode.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor estimează că tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti va fi finalizat înainte de termen.

„Drumul expres Craiova – Piteşti, cu tronsonul 2, cu cele două variante ocolitoare de la Balş şi de la Slatina, 41 de kilometri, în acest moment au un progres fizic de peste 55%. Constructorul român a reuşit să depăşească progresul fizic din contract şi va termina această lucrare, cu cele două centuri ocolitoare Balş şi Slatina înainte de termenul stabilit în contract şi anume decembrie 2021”, a declarat ministrul Transporturilor.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Când devine economică achiziţionarea unui vehicul electric

Fonduri pentru Centura uşoară de ocolire Iaşi

”De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021?”. Răspunsul ministrului Finanțelor, Florin Cîţu

 

 

Adaugati comentariu