Se redeschide măsura 1 – Microgranturi pentru IMM-uri de 2.000 de euro

Curtea de Argeș

Premierul Lucian Orban și-a dat acordul pentru ca Ministerul Economiei să redeschidă apelul pentru măsura 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin OUG 130/2020.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a solicitat premierului, miercuri, în şedinţa de guvern, redeschiderea apelului la schema 1 pentru IMM-uri, privind acordarea de microgranturi pentru IMM-uri, prin includerea în rândul apelanţilor eligibili şi a companiilor care s-au înfiinţat în cursul anului 2019 şi „ar avea, estimativ, un venit mediu lunar de 5.000 de euro”.

„În regulă, (…) dar numai pentru cei care s-au înfiinţat în 2019 şi care nu aveau cum să genereze o cifră de afaceri de 5.000 de euro. Bine, aştept modificarea de act normativ „, a conchis șeful guvernului.

Prin această schemă de ajutor de stat, IMM-urile a căror activitate a fost afectată de pandemia Covid-19, inclusiv prin măsuri administrative de limitare a activităţii, pot obţine finanţări nerambursabile din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020, şi din fonduri de la bugetul de stat, pentru cheltuielile curente şi/sau pentru proiecte de investiţii.

Bugetul total alocat acestei scheme de ajutor de stat a fost de 1 miliard de euro.

Pentru accesarea granturilor, solicitanţii trebuiau să se înregistreze şi să depună cererea de finanţare în format electronic pe site-ul granturi.imm.gov.ro, alegând inclusiv banca parteneră.

 

CITEȘTE ȘI:

Și vehiculele lente pot fi înmatriculate la RAR. Care sunt acestea

Comisia Europeană finanțează construcția Variantei de ocolire Bacău

 

 

Adaugati comentariu