Comisia Europeană finanțează construcția Variantei de ocolire Bacău

Comisia Europeană a aprobat finanțarea din Fondul de Coeziune a proiectului major de infrastructură rutieră „Varianta de ocolire Bacău”, a anunțat Ministerul Transporturilor.
Bacău

În data de 22 noiembrie 2019, România a prezentat Comisiei Europene (CE) o cerere pentru un proiect major care prevede o contribuție din partea Fondului de coeziune pentru „Construcția variantei de ocolire Bacău”, selectat de către autoritatea de management pentru axa prioritară 1, „Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T si a metroului” din cadrul programului operațional „Infrastructura Mare”.

“Aceasta este încă o dovadă a faptului că Moldova nu e uitată. Astfel, prima porțiune de autostradă pentru zona Moldovei , și anume Varianta de ocolire a Bacăului, beneficiază începând de astăzi de finanţare europeană. Și asta în condițiile în care, anul trecut, vechea guvernare PSD a trimis CE documentații incomplete, fără planuri de management de mediu, pentru mai multe obiective de infrastructură. De data aceasta, reprezentanții europeni au găsit parteneri de dialog și iată că munca de echipă și seriozitatea cu care sunt transmise datele și informațiile solicitate de către Comisie dau roade”, a precizat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Obiectul proiectului Varianta de ocolire Bacău este reprezentat de acordarea finanțării nerambursabile către CNAIR, în vederea realizării a 30,842 km de drum nou, din care 16,269 km de autostrada, 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier și 7 intersecții. La finalizarea implementării, varianta de ocolire Bacău va conduce la realizarea unor economii semnificative de timp, prin reducerea timpului de călătorie pentru automobile și pentru autovehiculele grele.

Valoarea totală a proiectului este de 968,8 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este 811,1 milioane de lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 689,4milioane de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 121,7 milioane de lei va fi finanțată din bugetul CNAIR).

 

CITEȘTE ȘI:

”Undă verde” pentru crearea Stellantis, prin fuziunea Fiat Chrysler Automobiles şi PSA

TOP 2020: cele mai ieftine pickup-uri și platforme din România!

Trei situații în care nu ești obligat să porți masca de protecție în spații deschise

 

 

Adaugati comentariu