Advertisement
sergiu-manea-va-fi-noul-ceo-al-bcr-floteauto
Home Finanţare Schimbarea în conducerea BCR. Sergiu Manea va fi noul CEO al băncii

Schimbarea în conducerea BCR. Sergiu Manea va fi noul CEO al băncii

Sergiu Manea, în prezent vicepreşedinte Corporate Banking şi Pieţe de Capital, îl va înlocui de la 1 octombrie pe actualul CEO, Tomas Spurny. Acesta a decis să părăsească poziţia de CEO la sfârşitul lunii septembrie 2015, dând curs oportunităţi de a ocupa o poziţie managerială în ţara sa de origine.

Sergiu Manea este în bancă din 2012, atunci când a revenit în România după 15 ani petrecuţi la nivel internaţional în roluri manageriale de investment şi corporate banking. Este primul român care ajunge la cârma BCR după preluarea acesteia de către Erste Bank şi îi urmează lui Tomas Spurny, cehul adus să restructureze banca şi să o readucă pe profit. Spurny a reuşit să rezolve cea mai mare parte a creditelor neperformante şi să eficientizeze activitatea (ceea ce a presupus renunţarea la o treime dintre angajaţi).

Manea şi-a început cariera bancară la BRD în urmă cu 20 de ani, după care a trecut prin multe nume cunoscute la nivel european, precum ING, Citibank, Bank Austria Creditanstalt, ABN Amro şi Unicredit.

„Încă de la început m-am simţit privilegiat datorită energiei, satisfacţiei şi mândriei pe care am avut ocazia să le trăiesc alături de colegii mei şi de clienţii BCR. În acest moment mă simt cu atât mai privilegiat şi mai stimulat de mandatul de a conduce banca într-un nou ciclu de dezvoltare, urmând unui progam de redresare derulat cu succes. BCR este o bancă pentru România şi întreaga echipă de aici priveşte cu încredere către îndeplinirea acestei misiuni din ce în ce mai bine, urmărind să ofere servicii de intermediere financiară sustenabilă, sprijinind creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, asigurând prin toate eforturile noastre prosperitate şi siguranţă financiară pentru clienţii noştri”, a afirmat Sergiu Manea.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

DRPD
Finanţare

DRPD Buzău își extinde flota cu 5 autoturisme, dintre care patru mașini de teren

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Buzău a lansat licitația pentru...

ELCEN
Finanţare

ELCEN își reînnoiește flota cu 8 autoturisme, dintre care 5 hibride

Compania Electrocentrale București (ELCEN), producător de energie electrică și termică, va achiziționa...

delgaz grid
Finanţare

Flota Delgaz Grid crește cu 33 de autovehicule cu tracțiune integrală

Compania Delgaz Grid din Târgu Mureș, specializată în producerea, transportul și distribuția...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 122 de ambulanțe tip A2 către IGSU

122 de vehicule Renault Master Furgon prevăzute cu dotările specifice şi echipamentele...