Schimbare de lider pe piaţa utilitarelor

Conform statisticilor pe 2015, avem un nou lider pe piaţa utilitarelor. Astfel, Ford a reușit să se impună pe prima poziție în Europa, cu un total de peste 280.000 de unități.Ford a reușit să se impună categoric pe piața pick-up-urilor odată cu noua gamă Ranger. Acesta a devenit cel mai vândut vehicul din segmentul său, cu peste 27.000 de unități vândute. Pe gamele Transit, Transit Custom, Transit Connect și Transit Courier volumele au depășit 233.000 de unități.

Astfel, Ford continuă trendul ascendent pornit în 2012 când ocupa poziția a 7-a a clasamentului vehiculelor utilitare din Europa. Constructorul a urcat pe locul 3 în 2014 și pe primul loc în 2015, același an în care modelul Transit a împlinit 50 de ani de producție. Cota de piață pentru Ford utilitare la nivel european este de 12,6%.

„Ford a investit foarte mult pentru a dezvolta noi vehicule comerciale fiabile  si eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și care oferă totodată cele mai noi tehnologii cum ar fi Adaptive Cruise Control și Lane Keeping Alert,”, a spus Roelant de Waard, vicepreședinte, Marketing, Vânzări & Service, Ford Europa. „Ford are acum cea mai nouă gamă de vehicule comerciale din Europa și în acest an vom introduce noi motorizări  pentru Transit și Transit Custom, plus un nou Ranger mai îndrăzneț.”

Conform unui studiu recent, modelele comerciale continuă aibă o contribuție importantă și în creștere în ceea ce privește economia europeană. Creșterea în utilizare a fost datorată transportului pentru cumpărături online, dar și noilor afaceri în domenii precum servicii de instalații sanitare și tencuieli; dar si construcții, întreținere/reparații.

Astfel, numai în Franța, afacerile dependente de van-uri au contribuit cu un total de 584 miliarde euro. Ford a fost lider de vânzări pe piețele din Danemarca, Ungaria, Irlanda și Turcia.

Pe piața românească, Ford a reușit să se claseze pe cea de-a doua poziție a vânzărilor de vehicule comerciale sub 3,5 tone, cu 1934 de unități, adică aproape 15% din totalul acestui segment, de 13.251 vehicule.

Ford utilitare_sales_grafic

În România, Ford Ranger s-a vândut în peste 200 de unități.

 

 

Adaugati comentariu