Planul Volkswagen de a reintra pe piaţa americană a vehiculelor diesel

Volkswagen a trimis autorităţilor din California planul ce prevede repararea celor 80.000 de SUV-uri şi automobile cu motoare diesel de trei litri ale căror emisii poluante depăşesc de nouă ori limitele legale.dieselgate

Propunerea va da posibilitatea grupului german să obţină aprobarea de a vinde din nou vehicule diesel, scrie Reuters, citată de Agerpres.

În noiembrie, autorităţile de reglementare din SUA au anunţat că Volkswagen a folosit un soft care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Sunt vizate motoarele diesel instalate pe modele Audi, Porsche şi VW.

„Cooperăm deplin cu autorităţile SUA pentru ca motoarele noastre de trei litri să îndeplinească cerinţele şi am transmis planul de rechemare la service pentru vehiculele afectate”, a anunţat purtătorul de cuvânt al subsidiarei Audi America, Mark Clothier.

În plan sunt incluse modelele diesel:

  • VW Touareg fabricat în perioada 2009 – 2016,
  • Porsche Cayenne fabricat în perioada 2013 – 2016,
  • Audi A6 Quattro, Audi A7 Quattro, Audi A8, Audi A8L, Audi Q5 fabricate în perioada 2014 – 2016
  • Audi Q7 fabricat în perioada 2009 – 2016.

VW nu poate vinde pe piaţa din SUA modele diesel de ultimă generaţie.

Luna trecută, autorităţile din California au respins planul ce prevedea repararea celor 482.000 de vehicule cu motoare diesel de doi litri ale căror emisii poluante depăşesc limitele legale, apreciindu-l că ar avea „deficienţe substanţiale”. Un avocat al VW a anunţat că grupul german ia în considerare răscumpărarea unor vehicule.

În Europa, VW a obţinut aprobarea de a începe repararea celor 8,5 milioane de vehicule afectate de scandalul emisiilor.

În ianuarie, grupul german a actualizat softul motoarelor diesel de doi litri şi a anunţat extinderea programului şi la motoarele de 1,2 şi 1,6 litri.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 – 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

 

Adaugati comentariu