Află ce trebuie să respecte drumarii cu „sfinţenie” pentru a avea şosele mai bune

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a transmis Direcţiilor de Drumuri şi Poduri din subordine lista indicatorilor de performanţă pentru anul 2016, conform strategiei anuale.Timişoara Sud

Potrivit directorului general al CNADNR, Cătălin Homor, respectarea cu „sfinţenie” a acestor obligaţii va duce la îmbunătăţirea calităţii drumurilor.

catalin-homor-cnadnr-floteautoConsider că este foarte important să acţionăm după un plan bine stabilit în urma unor analize realizate temeinic la nivelul tuturor DRDP-urilor. Vreau şi am solicitat directorilor regionali să îndeplinească şi să respecte cu sfinţenie aceşti indicatori de performanţă. Realizarea acestora trebuie să determine îmbunătăţirea calităţii drumurilor şi, de asemenea, creşterea siguranţei participanţilor la trafic. Am dat încă de la începutul anului împuterniciri directorilor regionali ca să ştim tot anul ce avem de făcut. Vom urmări îndeplinirea sarcinilor asumate, iar în cazul în care se vor constata abateri sau nerealizări de la program, cei responsabili vor fi sancţionaţi conform prevederilor legislaţiei în vigoare”, a declarat directorul general, Cătălin Homor.

Potrivit CNADNR, indicatorii de performanţă sunt reprezentativi pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii la drumurile naţionale şi autostrăzile aflate în administrarea companiei, defalcate pe fiecare subunitate.

Indicatorii de perfomanţă constau în

  • plombări de gropi (metri pătraţi),
  • colmatări rosturi şi fisuri (metri),
  • întreţinere periodică drumuri naţionale şi autostrăzi (km. echivalenţi),
  • marcaje rutiere (km. echivalenţi),
  • montare parapeţi New Jersey şi deformabili (metri liniari),
  • activitate de iarnă (numărul de zile de blocaje pe DN şi Autostrăzi, care depăşesc intervalul maxim admis stabilit de Normativul AND 525/2013 – zile),
  • întreţinere periodică poduri (expertize tehnice – bucăţi, proceduri de achiziţie proiectare şi execuţie – bucăţi,
  • execuţie lucrări – % valoare realizată/ valoare programată).

 

 

Adaugati comentariu