La greva generală din Grecia participă şi transportatorii. Punctele de trecere ale frontierei vor fi blocate

Greva generală, care va paraliza Grecia, joi, 4 februarie, va cuprinde şi sectorul transporturilor rutiere, fiind anunţat deja că, în timpul protestelor, vor avea loc ample acţiuni de blocare a drumurilor şi a punctelor de trecere a frontierei elene.greva-floteauto

La greva generală va participa şi Federaţia Greacă a Transportatorilor (OFAE, gr.), care le-a transmis deja asociaţiile corespondente din Europa să-şi avertizeze membrii să nu întreprindă operaţiuni de transport spre sau dinspre Grecia, în condiţiile în care vor avea loc blocări ale drumurilor şi ale punctelor de trecere a frontierei.

Într-un apel la înţelegere adresat colegilor transportatori din Europa, reprezentanţii OFAE spun că sunt conştienţi că obligaţia morală a fiecărui transportator grec este să continue să lucreze în condiţiile nefavorabile din ţară, însă, consideră, în acelaşi timp, că obligaţia fiecărui guvern este să respecte şi să protejeze interesele transportatorilor săi.

„Importanţa transportului rutier este uriaşă pentru economia oricărei ţări, un domeniu cu atât mai necesar mai ales în cazul economiei unei ţări ca Grecia care a fost năpăstuită vreme îndelungată. Este o obligaţie morală a fiecărui transportator grec să continue să lucreze în aceste condiţii nefavorabile din ţară, asigurând locuri de muncă, să lupte pentru deschiderea economiei şi să-şi achite taxele pentru a fi în măsură să contribuie la eforturile de repornire a economiei noastre naţionale. Cu toate acestea, este în acelaşi timp şi obligaţia fiecărui guvern să respecte şi să protejeze interesele transportatorilor săi. Acest lucru este însă departe de realitatea actuală din Grecia şi a sosit acum timpul ca noi să ne apărăm”, se arată în scrisoare transmisă de OFAE.

 

 

Adaugati comentariu