Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde Scania investește în electrificarea vehiculelor grele

Scania investește în electrificarea vehiculelor grele

Scania şi Northvolt au convenit să dezvolte împreună tehnologia de fabricaţie a bateriilor pentru vehiculele comerciale grele şi apoi să le comercializeze. Scania va investi 10 milioane de euro pentru a susţine înfiinţarea centrului de cercetare Northvolt şi a liniei sale de testări.

Electrificarea vehiculelor progresează rapid şi favorizează crearea unor soluţii de transport mai sustenabile. Pentru camioanele grele şi autobuze, dezvoltarea permanentă, atât a infrastructurii de încărcare, cât şi a unor baterii mai robuste, mai rentabile şi mai sustenabile, este crucială pentru o pătrundere largă pe piaţa, comercial viabilă, a electrificării. Sarcini diferite de transport necesită grupuri motopropulsoare electrice diferite. Pentru a obţine un efect optim, tehnologiile de dezvoltare a bateriilor trebuie să progreseze şi să se dezvolte astfel încât să acopere toate nevoile diverse.

„Scopul nostru este de a uşura clienţilor sarcina de a selecta soluţii sustenabile de transport. Electrificarea va juca un rol cheie în tranziţia către sistemul de transport fără combustibili fosili. Totuşi, tehnologia actuală de fabricaţie a bateriilor trebuie dezvoltată pentru a îndeplini cerinţele comerciale ale clienţilor ce deţin camioane grele şi autobuze. Alături de Northvolt credem că putem face paşi mari înainte”, spune Henrik Henriksson, Preşedintele şi Directorul General al Scania.

Cele două companii vor înfiinţa o echipă de experţi şi vor conlucra la centrul de cercetare al Northvolt, Laboratoarele Northvolt din Västerås (Suedia), pentru a fabrica şi comercializa baterii optimizate care să alimenteze vehiculele comerciale. Companiile au încheiat de asemenea un contract de achiziţie de tip „off-take” pentru baterii.

„Experienţa Scania, atât comercială, cât şi privind produsele, combinată cu procesul nostru modern de fabricaţie, pot duce la dezvoltarea unor baterii rentabile şi «verzi» de cea mai înaltă calitate, pentru piaţa de vehicule comerciale grele”, spunes Peter Carlsson, Cofondator şi Director General al Northvolt.

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL PE CARGO-BUS.RO!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...