Cum (nu) va arăta viitorul timbru de mediu

Ministrul propus al Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, în cadrul audierilor din Parlament, că proiectul privind înlocuirea timbrului de mediu nu este încă finalizat, iar acesta nu va introduce o nouă penalitate sau o nouă taxă de înmatriculare pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină second hand.
taxă auto

„Nu este o taxă şi nu o să fie o taxă de primă înmatriculare sau o taxă care să-i penalizeze pe toţi cei care îşi cumpără o maşină second-hand, va fi o taxă, să spunem între ghilimele, numai în vederea poluării… Decât să ne grăbim să facem lucruri nu tocmai benefice, mai bine lucrăm cu paşi mai înceţi. Proiectul nu este încă finalizat. Ne dorim doar să respirăm un aer mai curat. Vrem să facem o proiect responsabil pentru generaţiile viitoare”, a declarat Graţiela Gavrilescu,

Ca termen de finalizare a proiectului, aceasta a evitat să ofere o dată certă, precizând doar că „studiile toate durează şi ne dorim ca aceste studii să fie bine efectuate. Durează un pic mai mult, dar mai bine mai mult şi sigur, decât să ne pripim şi să nu iasă un lucru bun”.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, declara în decembrie 2017, că timbrul de mediu ar putea fi înlocuit până în luna martie sau aprilie 2018, conform directivelor europene, pentru diminuarea poluării.

 

 

Adaugati comentariu