Scandalul „400 de autobuze pentru Bucureşti”

Primarul General al Municipiului Bucureşti a demis conducerea Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB, Gabriela Firea, fiind nemulţumită de modul în care s-a desfăşurat licitaţia pentru cumpărarea a 400 de noi autobuze.ratb

Totodată, preşedintele Consiliului de.Administraţie al RATB şi-a anunţat demisia.

„Am decis demiterea conducerii Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB întrucât sunt profund nemulţumită de modul în care se desfăşoară activitatea acesteia şi, în special, de modul în care a gestionat licitaţia pentru achiziţia de autobuze. Ne aşteaptă licitaţii complexe, pentru proiecte esenţiale de dezvoltare a Capitalei şi nu putem accepta tergiversarea unor proceduri şi termene din cauza unor funcţionari care nu îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetenţă, fie din interese nelegitime”, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

De asemenea, primarul generalaceasta a anunţat că a acceptat demisia unui reprezentant al conducerii RATB.

„Am analizat şi modul în care conducerea RATB şi consiliul de administraţiei al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru această licitaţie. În concluzie, în această dimineaţă, am acceptat demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie al RATB. Aşteptăm ca noul sistem electronic de achiziţii publice (SICAP) să asigure soluţii pentru problemele cu care se confruntă autorităţile în procedurile de licitaţii publice, inclusiv să fie însoţit de un manual de utilizare coerent şi în deplin acord cu softul. Este, de asemenea, esenţială sincronizarea operării sistemului naţional cu cel european. Consider că Agenţia pentru Agenda Digitală trebuie să ia măsuri urgente împotriva celor care se fac vinovaţi de disfuncţionalităţile sistemului actual”, a precizat edilul.

Anunţul vine după ce licitaţia organizată de Primăria Capitalei în vederea achiziţionării a 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze a fost anulată de SEAP.

Municipalitatea a explicat că de vină este o eroare a Sistemului de Achiziţii Publice, care nu a procesat comanda de prelungire cu încă două zile a datei limită de depunere a ofertelor.

 

Citeşte şi: Motivul anulării licitației de autobuze

 

Adaugati comentariu