Advertisement

beneficii extrasalariale
Home Miscellanea Financiar Salariul minim brut a fost majorat la 2.300 de lei. Pentru angajații cu studii superioare rămâne la 2.350 lei

Salariul minim brut a fost majorat la 2.300 de lei. Pentru angajații cu studii superioare rămâne la 2.350 lei

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat la valoarea de 2.300 de lei pe lună, prin Hotărâre de Guvern, a anunțat, miercuri, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

„Guvernul a majorat salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată de la 2.230 lei la 2.300 lei lunar, începând cu data intrării în vigoare a actului normativ adoptat astăzi, ceea ce reprezintă o creştere de 3% faţă de luna decembrie 2020”, menţionează MMPS.

Premierul Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței de Guvern, că majorarea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021, iar salariile majorate vor fi încasate din luna februarie.

”Astfel salariul minim va creşte în 2021 cu 3%, aşa cum am anunţat, peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea ratei inflaţiei din 2021, păstrând puterea de cumpărare a românilor”, a afirmat Florin Cîţu.

Prin urmare, tariful orar va creşte în 2021 de la 13,327 lei/oră pentru un program complet de lucru la 13,583 lei/oră, conform sursei.

Formula de calcul folosită pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară pentru anul 2021 a luat în considerare rata inflaţiei de 2,2% şi creşterea reală a productivităţii muncii pe persoană, de 0,8% pentru anul 2020, se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.

Pentru personalul cu studii superioare cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul de pregătire, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se menţine la suma de 2.350 lei lunar, care nu include sporuri şi alte adaosuri, se menţionează în Hotărârea de Guvern aprobată miercuri.

Astfel, pentru anul curent, tariful orar corespunzător salariului pentru studii superioare va fi de 13,878 lei/oră pentru un program complet de lucru de 169,333 ore, precizează Ministerului Muncii.

De majorarea salariului minim vor beneficia aproximativ 1.400.000 de angajaţi, adică în jur de 26,4% din cei 5.300.000 de salariaţi activi.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Intrarea în Anglia, condiționată de prezentarea unui test Covid negativ

Atenție la costurile amânării ratelor la credite! Cum cresc obligațiile de plată

Renault va produce în acest an primele vanuri alimentate cu hidrogen

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Salariul de bază minim brut
Financiar

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat la 3.700 lei lunar

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe...

sportive
Financiar

Strategii ce s-au dovedit eficiente la pariurile sportive

Dacă vrei să ai succes la pariuri sportive, atunci trebuie să ai...

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 2,8% în primul trimestru din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 2,8% în primul trimestru...

BMW
Financiar

BMW Group a înregistrat o scădere a marjei operaționale pe segmentul auto la 8,8%, în primul trimestru

La fel ca Stellantis, Ford și principalele mărci occidentale, cu excepția Renault,...