infrastructură
Home Infrastructură Ministrul Transporturilor: Etapa de proiectare, extrem de importantă în infrastructură

Ministrul Transporturilor: Etapa de proiectare, extrem de importantă în infrastructură

Etapa de proiectare este o etapă extrem de importantă în infrastructură și de ea depinde derularea întregului obiectiv, a afirmat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„Le-am cerut determinare și profesionalism pentru că munca lor este o etapă foarte importantă în cadrul unui proiect de infrastructură și de ea depinde derularea întregului obiectiv. Avem mulți specialiști buni în acest domeniu, iar pregătirea lor trebuie valorificată prin proiectele de infrastructură pe care le vom dezvolta în următorii ani”, a spus ministrul, în cadrul unei întâlniri, organizată de CNAIR, cu proiectanții care lucrează pe obiectivele de infrastructură rutieră.

Cătălin Drulă a subliniat că „e bine să avem mai multă onestitate în această relație, din partea ambilor parteneri: stat și privat. Nu cred că trebuie să ne comportăm niciunii dintre noi ca stăpânii celorlalți”.

Ministrul a asigurat că proiectanții vor avea în instituția pe care o conduce un partener și că procesele din sectorul public se vor desfășura „cu mai multă transparență și mai simplificat”.

CITEȘTE ȘI:

Varianta de Ocolire Târgu Mureș, un exemplu tipic pentru proiectele făcute de mântuială

„Știu că și etapa de proiectare poate fi făcută profesionist, astfel încât proiectele de infrastructură să fie implementate la timp. De aceea o să pun accent pe dezvoltarea capacității administrative. Nu mai trebuie să fie livrate materiale de slabă calitate, doar pe principiul că “merge și așa”, a subliniat Cătălin Drulă.

Ministrul a mai adăugat că s-a mirat „de multe ori că nu există o voce mai puternică a industriei, a industriei de construcții sau de proiectare care să contribuie la întocmirea corectă a caietelor de sarcini, la condițiile contractuale, astfel încât să nu ne mai furăm căciula. Nu e normal ca statul să lanseze tot felul de proceduri de achiziție publică și la sfârșitul lor să nu avem rezultatele pe care le dorim, că proiectul se blochează la jumătate sau nu se poate finaliza”.

În final, ministrul Cătălin Drulă a reiterat faptul că este mereu adeptul dialogului și că orice problemă apărută poate fi rezolvată prin schimbul de idei și găsirea rapidă de soluții.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Avrig
Infrastructură

Constructor desemnat pentru tronsonul Boiţa – Avrig – Mârşa, parte din Autostrada Sibiu – Făgăraş

Constructorul turc Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a câştigat contractul pentru...

Miercurea Nirajului - Leghin
Infrastructură

Un pas înainte pe secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin, parte din Autostrada Unirii A8

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici ai secțiunii Miercurea...

Suplacu de Barcău,
Infrastructură

Circulație deschisă pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada A3

Odată cu deschiderea circulației, joi, pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău...

autostradă
Infrastructură

Undă verde pentru proiectarea și execuția a 3 sectoare de autostradă

Prin trei contracte semnate astăzi, vor fi construiți 63,66 km de autostradă...