Intrarea în Anglia, condiționată de prezentarea unui test Covid negativ

Persoanele care călătoresc în Marea Britanie pot intra în Anglia cu condiția prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Angliei, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Noile reguli vor intra în vigoare la data de 15 ianuarie 2021, ora 4:00 a.m. (oră locală).
anglia

Până la acest moment, autoritățile din Irlanda de Nord și Țara Galilor nu au anunțat adoptarea noilor măsuri, iar cele din Scoția au confirmat intenția de a implementa măsurile, însă fără a preciza data exactă la care acestea vor intra în vigoare.

Pentru intrarea în Anglia, sunt acceptate testele moleculare de tip PCR, precum și, în anumite condiții limitate, testele rapide de tip lateral flow sau LAMP. Detalii suplimentare cu privire la condițiile în care vor fi acceptate testele rapide vor fi anunțate ulterior de către autoritățile britanice. Informațiile disponibile la acest moment pot fi consultate la pagina de internet: https://www.gov.uk/government/speeches/international-travel-update-11-january-2021.

Conform autorităților britanice, prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia. Măsura autoizolării poate fi suspendată cu condiția efectuării unui al doilea test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, începând cu a 5-a zi de la sosire, și a prezentării unui rezultat negativ.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii dețin un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Angliei. Persoanele care vor sosi în Anglia fără a deține un astfel de test pot fi amendate cu 500 de lire sterline.

Sunt exceptați de la această măsură:

  • transportatorii internaționali,
  • echipajele maritime, feroviare și aeriene,
  • minorii sub 11 ani.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile britanice nu au comunicat dacă măsurile se vor aplica și persoanelor aflate în tranzit.

De asemenea, MAE reamintește faptul că toate persoanele care sosesc în Marea Britanie din state care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie – denumite „travel corridors”: https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors – au obligația de a se autoizola pentru o perioadă de 10 zile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de internet http://londra.mae.ro, http://edinburgh.mae.ro, http://manchester.mae.ro și www.mae.ro.

 

CITEȘTE ȘI:

Atenție la costurile amânării ratelor la credite! Cum cresc obligațiile de plată

Renault va produce în acest an primele vanuri alimentate cu hidrogen

Varianta de Ocolire Târgu Mureș, un exemplu tipic pentru proiectele făcute de mântuială

 

 

 

Adaugati comentariu