Rusia a suspendat, până la finalul anului, o serie de exporturi, inclusiv de autovehicule

Rusia a anunţat că a interzis o serie de exporturi, precum echipamente de telecomunicaţii, medicale, autoturisme, produse agricole, electrice şi tehnice, până la finalul lui 2022, ca represalii la sancţiunile occidentale impuse Moscovei.
Rusia

În total, peste 200 de articole au fost incluse în lista privind suspendarea exporturilor, care include şi turbine, vagoane de cale ferată, containere şi alte bunuri.

Decizia afectează aproximativ 48 de țări, inclusiv SUA și UE, dar nu va fi aplicată pentru regiunile separatiste ale Georgiei, Osetia de Sud și Abhazia, și pentru membrii Uniunii Economice Eurasiatice, conduse de Rusia.

Potrivit Reuters, grupul italo-american Stellantis, care produce şi vinde autovehicule sub brandurile Peugeot, Citroen, Opel, Jeep şi Fiat în Rusia, intenţiona să înceapă exportul spre Europa Occidentală de vehicule comerciale fabricate local, înaintea invadării Ucrainei de către Moscova.

De asemenea, Ministerul Economiei a anunţat interzicerea exportului anumitor tipuri de produse din lemn şi alte exporturi forestiere, dar fără a specifica produsele.

 

CITEȘTE ȘI:

Marile companii de transport maritim au suspendat comenzile către și dinspre Rusia

Consiliul Concurenței investighează situațiile în care prețurile carburanților au crescut foarte mult

 

Adaugati comentariu