Indicatori tehnico-economici avizați pentru Autostrada Bacău – Pașcani

Indicatorii tronsonului de autostradă Bacău - Pașcani au fost avizaţi de Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), valoarea totală a investiţiei fiind de 6,270 miliarde de lei (fără TVA), a anunțat instituția.Pașcani

Sectorul de autostradă cuprins între Bacău și Pașcani are o lungime de 77.394 km, iar traseul autostrăzii se desfășoară pe teritoriile administrative ale județelor Bacău, Neamț și Iași.

Potrivit CNAIR, soluțiile tehnice propuse în cadrul Studiului de fezabilitate pentru Autostrada Bacău – Pașcani înglobează toate elementele necesare pentru execuția unei autostrăzi la cel mai înalt standard de calitate în raport cu cele mai noi cerințe în domeniu.

Conform studiului de fezabilitate, pe traseul autostrăzii Bacău – Pașcani se vor construi: 112 poduri, pasaje, viaducte, structuri casetate; 9 noduri rutiere; 4 parcări securizate dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilităţi etc. şi au fost prevăzute spaţii disponibile pentru concesionare în vederea realizării dotărilor comerciale precum magazin, restaurant, benzinărie, service auto, hotel etc.; 4 parcări de scurtă durată; un centru de întreţinere şi coordonare; 50 de spaţii de încărcare pentru autoturisme electrice; 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecţie.

Finanţarea pentru execuţia lucrărilor pentru autostrada Bacău – Paşcani va fi asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 

CITEȘTE ȘI:

Rusia a suspendat, până la finalul anului, o serie de exporturi, inclusiv de autovehicule

APIA: Piața auto a urcat în luna februarie cu 20,1%

 

Adaugati comentariu