Franța reduce prețul carburanților cu 15 eurocenți/litru, direct la pompă

În perioada 1 aprilie - 1 august, prețul carburanților în Franța va fi redus la pompă cu 15 eurocenți/litru, potrivit unei măsuri adoptate de Guvernul de la Paris.Italia

Potrivit premierului Jean Castex, de această ieftinire vor beneficia atât proprietarii de mașini particulare, cât și companiile, inclusiv transportatorii și fermierii, iar măsura va fi valabilă pentru toate tipurile de carburanţi. “Aceasta înseamnă că la fiecare plin de 60 de litri veţi economisi 9 euro”, a estimat premierul Jean Castex.

Reducerea se va aplica în momentul plăţii, în numerar sau cu cardul, la pompă şi deci nu va fi vizibilă la preţurile afişate la benzinării, a adugat premierul francez în cadrul unui interviu acordat cotidianului Le Parisien. Acesta a subliniat că varianta rambursării este mai rapidă decât aplicarea unei reduceri de taxe şi, în plus, va permite şi companiilor să beneficieze de această reducere.

De asemenea, Castex le-a recomandat și distribuitorilor de carburanţi să adopte o măsură similară. “Dacă statul face un efort de 15 eurocenţi pe litru, şi ei ar face de exemplu un efort de 5 eurocenţi, deci ar fi vorba de 20 de eurocenţi care ar rămâne în buzunarul francezilor”, a explicat premierul Jean Castex.

Costurile bugetare se ridică la 2 miliarde de euro.

Analiștii francezi estimează ca prețul carburanților va continua să crească, pe măsură ce efectele războiului din Ucraina și ale sancțiunilor UE devin tot mai evidente, anticipând un preț mediu la pompă de 2,50 euro pe litru. În prezent, prețul carburanților a depășit 2 euro pe litru.

 

CITEȘTE ȘI:

Indicatori tehnico-economici avizați pentru Autostrada Bacău – Pașcani

APIA: Piața auto a urcat în luna februarie cu 20,1%

 

 

 

Adaugati comentariu