Rompetrol ar putea fi preluată de Chimcomplex Borzeşti. Oferta va fi lansată în 2022

Compania producătoare de produse chimice Chimcomplex Borzeşti intenționează să preia Rompetrol (KMG International), ca parte a strategiei sale de dezvoltare, urmărindu-se formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022, se arată într-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Chimcomplex Borzeşti

Potrivit documentului semnat de Ștefan Vuza, președintele Consiliului de Administrație,”în ceea ce priveşte Divizia de Chimie şi de integrare petrochimică, compania anunţă finalizarea unor studii preliminare şi includerea oportunităţii dezvoltării unor parteneriate şi a achiziţiei Rompetrol (KMG International) în strategia de dezvoltare a societăţii, urmărindu-se formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022″.

Chimcomplex Borzeşti este producător şi furnizor de substanţe chimice, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli.

În anul 2020, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, iar în primele 9 luni ale anului 2021 compania a raportat afaceri de 1,7 miliarde lei.

Acționarii companiei sunt CRC Alchemy Holding cu sediul în Amsterdam (85,35%), statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (8,95%), persoane juridice (4,54%) și persoane fizice (1,15%).

Activitățile Grupului KMG International se concentrează în principal pe sectoarele de rafinare, retail, marketing și trading, cu operațiuni suplimentare în sectorul de explorare și producție și în zona de servicii petroliere industriale pentru terți (servicii la sondă, servicii industriale, foraje etc.), oferind în același timp consultanță de management și consultanță de afaceri ca o componentă de suport a celorlalte operațiuni.

Grupului KMG International deţine două rafinării, Petromidia şi Vega, precum şi o reţea proprie de benzinării Rompetrol

 

CITEȘTE ȘI:

Flotă de 74 de autoturisme Dacia Duster, în dotarea Ministerului Apărării Naţionale

Noile condiții de intrare a românilor în Italia, în contextul pandemiei de Covid-19

 

 

Adaugati comentariu