Noua organigramă a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale – CNADNR, aprobată deja în AGA, va fi pusă în aplicare începând cu data de 9 mai 2016.
Potrivit conducerii companiei, printre cauzele care au determinat apariţia unor blocaje tehnico-economice în derularea proiectelor se numără:
- existenţa unui număr mare de personal cu funcţii de conducere;
- dublarea nejustificată a unor atribuţii şi responsabilităţi;
- lipsa unei structuri de monitorizare a proiectelor;
- o activitate limitată în domeniul controlului;
- lipsa unui departament specializat în proiectare şi cercetare;
- insuficienţa numărului de Unităţi de Implementare atât pentru autostrăzi, cât şi pentru drumurile naţionale;
- transparentizarea incipientă a procesului şi mecanismului decizional şi de
conducere.
În concluzie, organigrama elaborată şi aprobată are drept scop perfecţionarea structurii organizatorice, care să determine o mai mare flexibilitate în acţiune, la implementarea deciziei, la apropierea conducerii de structura de execuţie, la eliminarea nivelurilor intermediare şi creşterea performanţelor manageriale, atât la nivel central, cât şi în regionale. Consider că cel mai important punct a fost, printre altele, şi înfiinţarea Direcţiei de Proiectare, atât de necesară în reprofesionalizarea aparatului central al Companiei. Având în vedere suprapunere unor sarcini şi activităţi, am decis reducerea a 68 de posturi de conducere, care vor fi trecute pe posturi de execuţie, la nivel central şi regional”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.
Totodată, acesta a explicat, că, pe fondul manifestării multor nereguli în activitatea companiei, s-a decis înfiinţarea unui Departament de Control, ce va avea în componenţă Serviciul CFG şi Serviciul Control Intern.
Tot pentru eficientizarea şi monitorizarea derulării tuturor proiectelor, a mai fost decisă şi înfiinţarea unor Unităţi de Implementare a Proiectelor (UIP), subordonate atât conducerii regionalelor, cât şi a direcţiei de implementare din cadrul CNADNR Central.
Comentați?