Renault ZOE alimentează rețeaua cu electricitate!

Renault, cel mai mare producător european de autoturisme electrice, începe furnizarea de energie electrică de la autoturismele Renault ZOE către rețea.
Renault ZOE V2G

Toți producătorii o anunță, dar cei care o pun primii în practică sunt francezii de la Renault. Este vorba despre capacitatea autoturismelor electrice de a se încărca în perioada din zi când curentul este ieftin și de a ceda curent către rețea, în perioada când prețul energiei electrice crește (V2G). Astfel, autoturismul produce bani pentru proprietar când nu este folosit pentru deplasare și contribuie la alimentarea rețelei în orele de vârf, când cererea este prea mare.

Renault ZOE V2G

Pentru ca această practică să fie posibilă, autoturismele electrice trebuie dotate cu un încărcător ”cu două sensuri”, sau reversibil. Tehnologia dezvoltată de Renault permite amplasarea acestui încărcător în interiorul vehiculului, de aceea, tot ce mai rămâne este o simplă și ieftină adaptare a prizelor de încărcare, adaptare care să le permită să și primească curent, nu numai să dea.

Citiți aici testul cu Renault ZOE!

 

Pentru început, flota-cobai va fi compusă din 15 autoturisme ZOE și va începe să experimenteze transferul de curent în ambele sensuri, inițial în Olanda (Utrecht) și Portugalia (insula Santo din arhipelagul Madeira). Apoi, flota se va extinde cu alte exemplare care vor opera în Franța, Germania, Elveția, Suedia și Danemarca.

Sursa: Renault

Adaugati comentariu