Cum poate reduce biodieselul emisiile de particule fine

Cercetările realizate de Institutul Francez al Petrolului şi Noilor Energii (IFPEN) arată că biodieselul contribuie la reducerea emisiilor de particule fine în cazul anumitor tipuri de motoare.
Euro 7/VII

Conform unui studiu publicat de IFPEN, la cererea grupului agro-industrial Avril, adăugarea biodieselului în combustibili ajută la reducerea emisiilor de pulberi provenite de la autovehicule.

Studiul a fost efectuat pe trei tipuri de vehicule: două diesel, dintre care unul Euro 6 cu filtru de particule şi celelalalt Euro 5 fără filtru; un vehicul cu injecţie directă, pe benzină, Euro 6.

Pentru toate aceste modele diferite, biodiesel adăugat în carburanţi nu a modificat nici consumul, nici emisiile de monoxid de carbon, hidrocarburi şi oxizi de azot.

În schimb, adăugarea de biodiesel a permis, pentru vehiculele fără filtre, reducerea în mod semnificativ a emisiilor de pulberi din punctul de vedere al masei şi al cantităţii. Astfel, un aport de 30% de biodiesel poate reduce masa emisiilor cu 43% şi a cantităţii, cu 25%.

Pentru vehiculele Euro 6 echipate cu filtre de particule, impactul biodieselului a fost zero, mai arată studiul IFPEN.

 

Adaugati comentariu