Renault prezintă gama completă Euro 6

Gama de utilitate Renault se modernizează. Dincolo de motoarele Euro 6, LCV-urile oferă și performanțe ameliorate.
Renault LCV Euro 6

Modelele care vor beneficia de noua linie de motoare vor fi, în ordine crescătoare, Kangoo, Trafic și Master.

Pentru a respecta durele norme Euro 6, motoarele lui Kangoo au fost dotate cu un nou catalizator menit să reducă emisiile de NOx. În plus, motoarele sunt mai economice, ajungând acum la un consum mediu de numai 4,6 l/100 km.

Urcăm o treaptă în gama de utilitare pentru a găsi paleta completă de motoare Euro 6 de pe Trafic. Acestea sunt alimentate exclusiv cu motorină și au puteri de 95, 120, 125 și 145 de cai, ultimele două beneficiind de aportul a câte două turbine. Toate utilizează tehnologia SCR, cu adaos de AdBlue și oferă o putere crescută cu 5 CP față de modelele anterioare Euro 5.

Renault LCV Euro 6

Aceeași poveste este întâlnită și la motoarele top-modelului Master: toate exemplarele livrează acum cu 5-10 CP mai mult decât variantele Euro 5 pe care le înlocuiesc, grație aceluiași sistem SCR, care injectează o soluție AdBlue în catalizatorul special de pe traseul evacuării. Gama de motorizări include propulsoarele dCi de 110, 130, 145, 165 și 170 CP, turbo sau, în cazul ultimelor 3 modele, twin-turbo.

Încă nu este cunoscută data exactă la care vor fi disponibile toate motoarele în România, dar în alte țări europene, comenzile au primit deja undă verde, urmând să fie livrate în viitorul apropiat. Oricum, o bună parte dintre ele pot fi deja comandate și la noi, iar până în septembrie toate utilitarele trebuie să fie conforme cu normele Euro 6. Deci nu mai avem mult de așteptat.

Sursa: CommercialFleet

 

Adaugati comentariu