Renault Nissan a părăsit Bulgaria. Două companii, din Elveția și Israel, i-au preluat afacerile

Autoritatea bulgară de concurență (CPC) a aprobat tranzacțiile prin care subsidiara locală a grupului elvețian Emil Frey a achiziționat integral Renault Nissan Bulgaria, distribuitor Renault și Dacia, iar Grand Automotive Central Europe a preluat divizia Renault Nissan Bulgaria specializată în distribuția angro, vânzarea de piese auto și service-ul mărcii Nissan în țară.Renault Nissan

Tranzacția de preluare integrală a Renault Nissan Bulgaria va consta în achiziționarea de către Emil Frey Automobile Holding Bulgaria a unui număr de 195.000 de acțiuni, la o valoare nominală de 1 leva/acțiune.

Părțile au notificat acordul către CPC în luna noiembrie, la scurt timp după ce Grupul Renault a anunțat că a fost de acord să cedeze afacerea sa de distribuție pentru mărcile Renault și Dacia din Bulgaria, ieșind astfel de pe piața dealerilor de mașini. Vânzarea face parte din planul strategic al Renault, denumit Renaulution și lansat în 2021, care urmărește creșterea profitabilității printr-o serie de pași, inclusiv revizuirea rețelei de distribuție a grupului.

Pentru business-ul de familie Emil Frey, afacerea este văzută ca o oportunitate de a crește pe piața bulgară și de a face un pas înainte în extinderea sa în regiune. Emil Frey Group este activ în 18 țări din Europa, inclusiv Bulgaria. În octombrie 2022, grupul elvețian a achiziționat și distribuția Renault și Dacia din Serbia, pe care a redenumit-o Keos.

Totodată, Autoritatea de concurență din Bulgaria a autorizat și tranzacția prin care Grand Automotive Central Europe a preluat și o divizie a Renault Nissan Bulgaria specializată în distribuția angro, vânzarea de piese auto și service-ul mărcii Nissan în țară.

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Acordul, care a fost notificat Autorității bulgare de concurență tot în luna noiembrie, nu va afecta piața locală, deoarece cumpărătorul nu are operațiuni existente în Bulgaria care ar putea duce la suprapuneri pe verticală sau orizontală, a arătat Comisia pentru Protecția Concurenței (CPC).

Grand Automotive cu sediul la Budapesta, parte a grupului israelian de transport și logistică Taavura Holdings, importă și distribuie marca Nissan în Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Kosovo și Macedonia de Nord.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Poșta Română a lansat licitația pentru mega-contractul anual de asigurare a flotei

Secţiunea Suplacu de Barcău – Chiribiş, parte din A3, a fost relansată în licitaţie. A patra oară

 

 

 

Adaugati comentariu