Reintrarea în starea de urgenţă este o ultimă soluţie, afirmă șeful statului

Reintrarea în starea de urgenţă din cauza creșterii cazurilor de contaminare cu noul coronavirus este o ultimă soluţie, a afirmat miercuri președintele Klaus Iohannis.
Reintrarea în starea de urgenţă


„Decizia pentru reintrarea în stare de urgenţă se poate lua doar în măsura în care specialiştii îmi spun că nu există altă măsură soluţie şi eu vreau să cred că există altă soluţie. Vreau să cred că românii nu îşi doresc această boală, vreau să cred că românii, împreună cu autorităţile, împreună cu mine, vor respecta normele, în aşa fel încât să nu ajungem în situaţia în care nu mai putem să controlăm răspândirea acestei boli. Sunt încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil, rezonabil însemnând să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate în perioada următoare. Daţi-mi voie să consider reintrarea în starea de urgenţă, care ar afecta şi libertăţi şi drepturi civile, care ar inhiba din nou viaţa economică, să consider asta ca o ultimă soluţie, când nu avem nicio altă posibilitate să reintrăm într-o zonă de control a pandemiei”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis consideră că Guvernul şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei, dar că este nevoie ca toată lumea să respecte regulile.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri alte 1.182 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 48.235 de persoane infectate. De asemenea, 30 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.269.

Un număr de 22.049 de teste au fost făcute în ultimele 24 de ore, 13.954 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.095 la cerere.

 

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis: Facem prioritate zero din investiţiile în infrastructură

Viitorul Peugeot e-3008 va avea autonomie electrică de 650 km!

Consumul de carburanţi va scădea cu 10% în 2020. Când va reveni cererea

 

 

Adaugati comentariu