Advertisement

Regatul Unit
Home Piaţa auto Flotă verde Regatul Unit impune constructorilor auto o cotă de mașini electrice

Regatul Unit impune constructorilor auto o cotă de mașini electrice

Pentru Regatul Unit, trecerea la vehicule cu emisii zero nu mai este o opțiune. Potrivit unei noi legislații, până în 2030, 80% dintre mașinile noi vândute trebuie să nu mai emită CO2, această cotă urmând să crească la 100% în 2035.

Potrivit site-ului guvernamental, gov.uk, Regatul Unit are acum cel mai ambițios cadru de reglementare din Europa în ceea ce privește tranziția la vehiculele electrice. Potrivit unei noi legi promulgate în ianuarie 2024, procentul de vehicule pe care producătorii trebuie să le înregistreze va fi de 80% pentru autoturismele noi și de 70% pentru autoutilitarele noi până în 2030. Cota va crește apoi treptat, urmând să ajungă la 100% până în 2035.

Bazându-se pe o investiție de peste 2 miliarde de lire sterline pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare și înființarea unei Zone cu emisii zero în Londra, noua reglementare completează decizia luată de premierul Rishi Sunak, în septembrie 2023, de a amâna interzicerea vânzării de vehicule termice din 2030 până în 2035, o măsură adoptată pentru a oferi consumatorilor timp să facă o tranziție energetică motivată și producătorilor să-și ecologizeze gama.

Dacă însă anumite mărci de automobile sunt sceptice față de această politică a cotelor, precum Jaguar Land Rover și Toyota, alte grupuri, precum Tesla, Nissan, BMW, Ford și Stelanttis se consideră avantajate de noua lege, care le va impulsiona afacerile. De exemplu, Nissan a investit peste 3 miliarde de lire sterline pentru dezvoltarea a două noi vehicule electrice în fabrica sa din Sunderland, iar BMW produce noua generație de Mini EV la uzina Oxford.

„Mandatul nostru pentru vehicule cu emisii zero va stimula în continuare economia și va ajuta producătorii să păstreze locuri de muncă calificate în industria auto. În cadrul Planului nostru pentru șoferi, intenționăm să desfășurăm consultări cu privire la modalitățile de a face stațiile de încărcare mai ieftine și mai rapide”, a precizat ministrul pentru Tehnologie și Decarbonizare, Anthony Browne. pentru operatorii stațiilor de încărcare”

În prezent, vehiculelor electrice reprezintă aproximativ 16% din piața de mașini noi din Regatul Unit.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Shane Dowling, ALD Automotive | LeasePlan: ”Piața de leasing operațional este pregătită pentru o creștere semnificativă”

A fost aprobat proiectul pentru lărgirea la 4 benzi a DN 4, pe sectorul care traversează orașul Popești-Leordeni

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...