Reacția FORT la creșterea tarifelor RCA

În ultimele zile lumea transportatorilor este zdruncinată de creșterea tarifelor asigurărilor auto obligatorii. Acestea, conform FORT, au crescut în unele cazuri cu până la 70%. Din acest motiv, Federația Operatorilor Români de Transport ne-a transmis un comunicat referitor la planul lor de proteste împotriva creșterii nejustificate a prețurilor asigurărilor.

Ca urmare a creșterii nejustificate a prețurilor asigurărilor auto obligatorii, Federația Operatorilor Români de Transport a reacționat transmițând un mesaj către toți operatorii din țară, fie afiliați sau nu organizației. De fapt, este un apel care ar trebui preluat și asumat și de către persoanele fizice care, la rândul lor, sunt afectate de creșterea prețurilor asigurărilor obligatorii. După mai multe zeci de mesaje primite de  FORT de la membri săi, federația a decis reluarea protestelor de amploare la nivel național. Modalitățile de protest vor putea fi de la pichetarea drumurilor naționale și vămilor până la organizarea de proteste în toată țara (marșuri sau staționare în orașe sau pe variantele ocolitoare ale acestora și, în paralel, pe Centura Bucureștiului.

FORT02

Aceste proteste vor avea loc în funcție de datele la care se vor primi autorizațiile necesare din partea autorităților.

Conform calculelor FORT, influența asigurărilor în costurilor operaționale este de 0,1- 0,15 ron/km. Trebuie precizat că prețurile practicate în transporturile din România sunt, în medie, de până la 3 ron/km.

Cei interesați să participe la protestul FORT se pot adresa organizației profesionale prin intermediul site-ului lor:

Adaugati comentariu