Atenționare de călătorie în Muntenegru. Noi restricții de circulație rutieră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Muntenegru că Federația Auto Moto locală a transmis că începând din 16 iulie 2016 vor fi restricții de circulație din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere.
muntenegru

Până la data de 1 septembrie 2016, este interzisă circulația autovehiculelor a căror masă maximă admisă care depășește 7,5 t pe următoarele rute:

  • Bioce—Kolasin — Mojkovac, Podgorica — Sotonici — Petrovac;
  • DebeliI Brijeg (punct trecere frontieră) — H.NoviI — Kotor — Budva — Bar — Sukobin (punct trecere frontieră); Podgorica — Cetinje — Budva.

Interdicția vizează intervalul orar zilnic 17.00 — 22.00, și nu se aplică autovehiculelor cu prioritate de trecere (ex: poliție, ambulanta, pompieri, etc.), autovehiculelor de întreținere a drumurilor și a rețelelor PTT, a autovehiculelor de tractare, autovehiculelor speciale pentru transportul animalelor, betonului, asfaltului, precum și autospecialelor frigorifice care transportă mărfuri perisabile.

Până la data de 1 august 2016, pe drumul regional R1, porțiunea Cetinje — Njegusi, circulația se desfășoară pe o singură bandă și se oprește pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 08:00 — 10:00 și 14:00 — 16:00.

Până la încheierea transportului turbinelor eoliene pe ruta Portul BAR — PODGORICA — NIKSIC — KRNOVO, circulația va fi întreruptă temporar pentru a se permite deplasarea convoiului escortat de poliție.

Dată fiind amploarea lucrărilor de refacere a infrastructurii rutiere pe întreg teritoriul Muntenegrului, este posibil să intervină modificări suplimentare de ultim moment ale restricțiilor de circulație. Ministerul Afacerilor Externe recomandă conducătorilor auto să circule precaut, cu viteză redusă și să respecte semnalizările temporare.

Informații suplimentare pot fi obținute, permanent, 24 ore/ 7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon +382 19807, +382 20234999 și +382 63239987, iar cu privire la situația meteo de la http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ME-Montenegro.html.

 

Adaugati comentariu