”Rabla Plus pentru flote”, un nouă propunere a Ministerului Mediului

Ministerul Mediului intenționează să introducă o nouă schemă de ajutor de stat pentru achiziția de mașini electrice, de data aceasta fiind destinată companiilor cu flote mari de autoturisme care circulă în mediul urban, precum cele de taxi sau de curierat.BEI

Programul pentru flote de mașini electrice are ca scop reducerea poluării în marile oraşe şi îmbunătăţirea calităţii aerului, însă lansarea sa nu este prevăzută imediat.

„Ne propunem pentru anii care vor urma să nu finanţăm doar autoturisme (electrice – n.red.) pentru persoane fizice, aşa cum se întâmplă astăzi, sau pentru persoane juridice câte una, două, ci să găsim nişte soluţii, nişte mecanisme eficiente de ajutor de stat, pentru ca societăţile de taximetrie, societăţile de curierat şi orice societate care are o flotă consistentă de maşini şi care circulă cu precădere în oraşe să poată să primească o bonificaţie de la Fondul de Mediu, sub formă de ajutor de stat, şi să înlocuiască, dacă se poate şi cu totul, flota respectivă cu maşini electrice. Am constatat cu mare bucurie că municipiul Arad a luat-o înaintea ministerului şi aici există deja numeroase taxiuri electrice pe străzi”, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Ministrul a precizat că, în acest an, peste 6.000 de autoturisme electrice au fost deja rezervate în cadrul programului Rabla Plus.

„Practic, Fondul de Mediu a reuşit să finanţeze de la începutul anului mai multe maşini electrice decât a finanţat de la începutul deschiderii acestui program. Peste 6.000 de autoturisme electrice au fost deja rezervate de către români, aici participă şi bonificaţia consistentă oferită de statul român, aproape 10.000 de euro, oferim 45.000 de lei la achiziţia fiecărui autoturisme electric din România”, a arătat Mircea Fechet.

 

CITEȘTE ȘI:

Mai mult de jumătate dintre IMM-uri mai au bani doar pentru 1-2 luni

Noul standard Euro 7/VII va duce la modificarea politicilor auto ale companiilor

Test drive BMW X3 xDrive30e

 

 

Adaugati comentariu