„Rabla pentru taximetre”, noua propunere a primarului Capitalei

"Rabla pentru taximetre" este noul proiect propus de Primarul Capitalei, Gabriela Firea, pentru a fi dezbătut în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
taxi

Astfel, de la 1 ianuarie 2020, ar putea fi acordat un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro, la cursul în lei al BNR, tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante.

„Trebuie să recunoaştem faptul că un cetăţean care are un autoturism cu care face două, trei, maximum patru drumuri pe zi în medie, potrivit analizelor pe care le avem la Direcţia de Transporturi, 30 de kilometri într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă şi la 150 de kilometri pe zi. Prin urmare, iată câtă poluare poate să aducă în oraş un taximetrist care deţine un autoturism poluant”, a arătat Gabriela Firea.

Potrivit primarului general, din totalul de 10.055 de licenţe, 7.500 sunt legale şi regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase. Din cele 7.500 de taximetre, 5.500 de vehicule sunt poluante.

Dacă proiectul „Rabla pentru taximetre” va fi adoptat, anul viitor vor fi acordate primele 3.000 de eco-vouchere, iar în 2021, celelalte 2.500 de tichete.

 

CITEŞTE ŞI:

Proiectul privind alegerea perioadei de suspendare a permisului auto, aprobat de Senat

Gaspeco L&D, distribuitor de GPL pentru vehicule, preia Panebo Gaz

Licitaţie pentru reabilitarea podurilor de la Feteşti şi Cernavodă

 

Adaugati comentariu