Rabla Clasic 2024
Home Finanţare Fonduri publice Noi dosare aprobate pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Noi dosare aprobate pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, ca urmare a şedinţei Comitetului de Avizare din 25 ianuarie 2023.

Potrivit AFM, pentru Programul Rabla Clasic au fost aprobate 553 dosare de acceptare pentru 836 autovehicule şi 16 motociclete şi 1 contestaţie pentru 1 autovehicul.

Totodată, în cadrul Programului Rabla Plus au fost aprobate 13 dosare de acceptare pentru 17 ecotichete (14 autovehicule pur electrice şi 3 electrice hibride) şi 10 de contestaţii pentru 37 ecotichete (35 autovehicule pur electrice şi 2 electrice hibride).

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Pentru Rabla Clasic, în 2022, s-a acordat un tichet în valoare de 6.000 lei pentru o maşină veche casată sau de 9.000 lei pentru casarea a două vehicule uzate. Tichetul a fost utilizabil doar pentru achiziţia unei maşini noi cu noxe emise de maximum 160 g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziţia unui autoturism nou s-au putut folosi maximum două tichete Rabla.

Utilizatorul a mai putut beneficia și de următoarele eco-bonusuri suplimentare:

  • un eco-bonus de 1.500 lei – pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară;
  • un eco-bonus de 1.500 lei – pentru cumpărarea unei maşini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 119 g CO2/km în regim WLTP;
  • un eco-bonus de 1.500 lei – pentru achiziţia unei maşini noi cu sistem GPL/GNC;
  • un eco-bonus de 3.000 lei – pentru achiziţia unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

În cazul programului Rabla Plus, cei care au optat anul trecut pentru o maşină 100% electrică sau hibrid Plug-in au beneficiat de următoarele tipuri de vouchere:

  • un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziţia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78 g CO2/km în regim WLTP (cu condiţia obligatorie a casării unei maşini vechi);
  • un eco-tichet de 23.000 de lei, pentru achiziţia unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78 g CO2/km în regim WTLP (cu condiţia obligatorie a casării a două maşini vechi);
  • un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziţia unei maşini 100% electrice, cu condiţia obligatorie a casării unei maşini vechi;
  • un eco-tichet de 48.000 de lei pentru achiziţia unei maşini 100% electrice, cu condiţia obligatorie a casării a două maşini vechi.

De asemenea, s-a acordat și un eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani şi cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

 

CITEȘTE ȘI:

Uzina de la Mioveni a început fabricația de serie a primului model Dacia Hibrid

Munca de acasă permite economii de timp de 72 de minute/zi pentru navetiști

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Fonduri publice

Bucureștiul se pregătește de dublarea numărului de stații de încărcare a vehiculelor electrice

Municipiul București a scos la licitație în SICAP un contract de 438.000...

rabla
Fonduri publice

Ministrul Mediului a dat astăzi startul înscrierilor în programele Rabla, la fabrica Ford Otosan

Aflat în vizită de lucru în județul Dolj, ministrul mediului, apelor și...

Electric Up!
Fonduri publice

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere Ghidul de finanțare pentru programul Electric Up! 2

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică, până pe 26 martie, Ghidul...

Rabla 2024
Fonduri publice

Ministerul Mediului a făcut anunțul oficial privind programele Rabla 2024

Începând cu data de 19 martie, ora 10:00, persoanele fizice se pot...