Rabla 2020. Cum poate fi păstrat numărul de înmatriculare al maşinii radiate

În cadrul programului Rabla 2020, proprietarii maşinilor destinate casării şi, ulterior, radierii au posibilitatea de a-şi păstra numărul de înmatriculare atribuit vehiculului, a anunţat Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
rabla

Potrivit instituţiei, după efectuarea operaţiunii de radiere, păstrarea combinaţiei pentru numărul de înmatriculare devine imposibil de realizat.

Astfel, în toate situaţiile, odată cu transmiterea către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor competent, a solicitării de radiere şi a copiei certificatului de distrugere, în format electronic, va fi necesară transmiterea, de către operatorul economic autorizat să emită certificatul de distrugere, a unei declaraţii completate şi semnate în prealabil de către proprietarul vehiculului, conform modelului de mai jos, însoţită de dovada efectuării plăţii tarifului de păstrare, în situaţia în care proprietarul optează în acest sens.

numărul de înmatriculare

Prin completarea şi semnarea acestei declaraţii, proprietarul vehiculului îşi asumă faptul că certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a vehiculului vor fi distruse pentru a preveni utilizarea ulterioară, şi îşi manifestă opţiunea privind păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare, după caz.

În ceea ce priveşte efectuarea plăţii tarifului de păstrare a combinaţiei numărului de înmatriculare, DRPCIV precizează că potrivit art. 111 alin. (2) şi (3) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, coroborat cu prevederile O.M.A.I. nr. 202/2007, tariful de păstrare a combinaţiei numărului de înmatriculare este de 30 lei, suma putând fi achitată prin virament, prin mijloace de plată online, ori prin alte modalităţi de plată reglementate de acte normative în vigoare, în contul deschis la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului pe numele instituţiei prefectului din care face parte S.P.C.R.P.C.I.V. competent, conform listei:lista_trezorerie.

 

CITEŞTE ŞI:

Consiliul Concurenţei monitorizează preţurile. „Pe partea de alimente sunt creşteri”

Starea de urgenţă ar putea fi prelungită cu o lună

Cum se derulează suspendarea ratelor la credite

 

Adaugati comentariu