Qualcomm se extinde în industria auto. A încheiat acorduri cu Renault, Volvo şi Honda

Grupul american Qualcomm, cel mai mare furnizor mondial de semiconductori pentru telefoane mobile, se extinde şi spre sectorul autovehiculelor, furnizând cipuri care asigură funcţionarea panourilor de bord şi sistemelor de infotainment. Astfel, compania a încheiat acorduri pentru a furnizarea de semiconductori producătorilor auto Renault, Volvo şi Honda, relatează Reuters.Qualcomm

Anterior, în 2021, producătorul american de cipuri a încheiat un acord similar cu General Motors Co.

La salonul anual dedicat noilor tehnologii (CES) din Las Vegas, Qualcomm a anunțat că a încheiat acorduri cu brandurile Volvo şi Polestar care vor folosi cipurile speciale şi un sistem de operare de la Google în vehicule, începând din acest an, în timp ce Honda va utiliza cipurile din 2023.

Totodată, și Renault va folosi tehnologia auto a Qualcomm. În septembrie, compania americană anunţase că va furniza un important cip pentru panoul de bord digital al noului model electric Renault Megane, care va fi comercializat începând din 2022. Qualcomm a precizat că noul model Renault Megane E-TECH Electric va utiliza cipurile sale pentru sistemul de infotainment, precum şi software-ul dezvoltat de Google, partenerul tradiţional al Qualcomm pe piaţa telefoanelor mobile cu sistem de operare Android.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Franța va instala radare sonore pentru combaterea poluării fonice produse de transportul rutier

Peugeot prezintă o gamă de vehicule comerciale electrificată complet

 

Adaugati comentariu