Parteneriat pentru documentația celor 10 drumuri radiale dintre Bucureşti și Autostrada de Centură

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti a aprobat parteneriatul cu Compania Națională de Administtrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea studiilor de fezabilitate destinate celor 10 drumuri radiale care leagă Bucureştiul de Autostrada de Centură, a anunţat primarul Capitalei, Nicuşor Dan.drumurile radiale

”Adunarea Generală a ADIZMB a aprobat parteneriatul cu CNAIR pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru cele 10 radiale care leagă Bucureştiul de Autostrada de Centură. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (ADIZMB) este o structură asociativă a Municipiului Bucureşti şi a Judeţului Ilfov, care va gestiona realizarea proiectului din partea celor două entităţi”, a adăugat edilul-șef al Capitalei.

Acesta a precizat că proiectul celor 10 radiale va permite utilizarea şoselei de centură şi a autostrăzii de centură nu doar ca alternative la traficul de tranzit, ci şi ca alternative la traficul curent al rezidenţilor din Capitală şi din judeţul Ilfov.

”Bucureştiul şi Ilfovul au nevoie de proiecte structurale pentru rezolvarea problemei de trafic, iar proiectul celor 10 radiale şi proiectul trenului metropolitan (metroului de suprafaţă) reprezintă proiectele majore, structural, pentru regiune”, a mai spus Nicuşor Dan.

Autostrada de Centură a Capitalei A0 va fi conectată la marile bulevarde din București printr-o rețea de 10 drumuri radiale, cu o lungime totală de peste 96 de km, de-a lungul cărora vor fi construite trotuare și piste de biciclete și pe care vor fi instalate 120 de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Șoselele vor fi legate de Capitală prin 33 de noduri, intersectând 30 de localități din zona metropolitană.

Costul estimat al proiectelor este de 590.85 mil. euro fără TVA și 703.12 mil. euro cu TVA. De asemenea, costul pe km este de aproximativ 7.32 mil. euro cu TVA”.

Traseele propuse pentru cele 10 drumuri radiale

DR1 – Vest Expres va avea o lungime de 8,98 km și realizează legătura între Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Timișoara, având un cost estimat de 75,11 milioane euro cu TVA.

DR2 – Autostrada A1 va avea o lungime de 12,02 km și scopul proiectului este de extindere la trei benzi pe sens între km 10 și km 23 a Autostrăzii A1. Costul estimat este de 42,90 milioan euro cu TVA.

DR3 – Giulești Expres, cu o lungime de 10,37 km, va conecta Săbăreni la Autostrada A0, se va prelungi până la DNCB, apoi va realiza legătura cu Calea Giuleşti. Costul estimat este de 72,62 milioane euro cu TVA.

DR4 – Nord Expres, cu o lungime de 12,59 km realizează conexiunea localităţii Corbeanca la Autostrada A0, apoi se prelungește spre DNCB și Bulevardul Poligrafiei. Costul total estimat este de 102,39 milioan euro cu TVA.

DR5 – Pipera Expres va avea o lungime de 10,53.km și realizează legătura între Autostrada A0 și localitățile Otopeni – Tunari – DNCB – Pipera – Băneasa Nord. Costul total estimat este de 85,97 milioane euro cu TVA.

DR6 – Afumaţi Expres va realiza conexiunea Autostrăzii A0 cu DN 2, devenind o variantă de ocolire a localității Afumaţi. Va avea o lungime de 4.39 km și un cost total de 34,14 milioane euro cu TVA.

DR7 – Est Expres va avea o lungime totală de 6,10 km și conectează Moara Domnească la Autostrada A0 și va realiza legătura municipiului București la A0 prin Dobroiești – Pantelimon – DNCB – A0. Costul estimat este de 58,34 milioane euro cu TVA.

DR8 – Splai Expres, cu o lungime de 5,49 km, va conecta Autostrada A0 cu municipiul București prin legătura la DNCB și Splaiul Unirii, dar și conexiunea cu zona metropolitană prin nodul Cernica. Costul total estimat este de 36,51 milioane euro cu TVA.

DR9 – Sud Expres va avea o lungime de 13,86 km și va realiza conexiunea Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei / Gara Progresu. Costul estimat este de 96.44 milioane euro cu TVA.

DR10 – Măgurele Expres va realiza legătura Autostrăzii A0 la DNCB – Parc Industrial Măgurele – Prelungirea Ferentari. Va avea o lungime de 9,62 km și un cost total estimat de 76,65 milioane euro cu TVA.

 

CITEȘTE ȘI:

Qualcomm se extinde în industria auto. A încheiat acorduri cu Renault, Volvo şi Honda

Franța va instala radare sonore pentru combaterea poluării fonice produse de transportul rutier

 

Adaugati comentariu