Peugeot prezintă o gamă de vehicule comerciale electrificată complet

Peugeot oferă acum o gamă de vehicule comerciale electrificată complet și are ambiția de a deveni lider de piață în acest segment până în 2022.peugeot

Tendințele sociale actuale solicită tot mai multe vehicule comerciale în zonele urbane. Însă, pe de altă parte, planeta a ajuns la un moment critic în ceea ce privește poluarea. Astfel că o țintă important este eliminarea surselor acesteia, capitol la care intră și tipurile de motorizări convenționale.

Ei bine, Peugeot și-a calibrat politica de dezvoltare a vehiculelor comerciale pentru a împlini acest deziderate. Și are ambiții mari. Este una dintre primele companii care oferă o gamă completă de vehicule utilitare electrice. Modele care păstrează funcționalitatea versiunilor diesel convenționale, dar elimină zgomotul, vibrațiile, emisiile și mirosurile induse de motorizările clasice. Iar cu această gamă își propune să fie lider în vânzările de autoutilitare ”curate” în Europa până în 2022.

Peugeot va livra 4.000 de vehicule utilitare electrice în Europa până în 2021 și are deja comenzi pentru 10.000 de vehicule. Iar pentru a crește gradul de conștientizare a ofertei sale electrice și a beneficiilor sale în rândul profesioniștilor, PEUGEOT va dezvălui în curând o nouă campanie de publicitate dedicată. Campania internațională va purta noua semnătură „For the Day Ahead” a gamei de furgonete Peugeot Professional, va avea drept punct central un videoclip, și va fi însoțită de publicitate digitală, de presă și stradală. Campania va fi lansată inițial în Elveția, Olanda și Regatul Unit.

Vehicule 100% electrice de la PEUGEOT

Întreaga gamă de vehicule utilitare Peugeot a devenit electrică, odată cu sosirea în această toamnă a autoutilitarelor e-PARTNER și e-BOXER, care se alătură modelului e-EXPERT lansat anul trecut și premiat cu titlul International Van of The Year 2021.

Trăsătura distinctivă a tuturor furgonetelor electrice Peugeot este că nu fac compromisuri în ceea ce privește volumul util sau caracterul practic în comparație cu versiunile diesel, oferind în același timp toate avantajele motorului electric: costuri de funcționare mai mici, ușurință în utilizare, răspuns imediat la accelerație, cuplu mare, absență totală a zgomotului, vibrațiilor, mirosurilor și emisiilor. Specialiștii au acordat titlul de Van of the Year noului e-PARTNER în Marea Britanie (WhatCar ? Van & Commercial Vehicle of the Year Award), și au premiat cele trei vehicule ale mărcii, la categoriile lor, pentru calitățile practice.
Totodată, marca își va exitinde oferta, apelând la cele mai avansate de tehnologii de electrificare. Pe lângă aceste vehicule 100% electrice cu baterie, Peugeot va lansa până la finele anului și primul vehicul comercial cu celule de combustibil, e-EXPERT HYDROGEN. „Am anunțat și ne-am îndeplinit angajamentul de a avea o gamă completă de vehicule utilitare 100% electrificate până la sfârșitul anului 2021. Iar Stellantis este primul grup care o face. În plus, pentru a satisface nevoile altor clienți, vom oferi și un van Hydrogen Fuell Cell în următoarele săptămâni, ceea ce demonstrează angajamentul nostru continuu față de inovare”, a subliniat Xavier, PEUGEOT, Managing Director al Stellantis Commercial Vehicles Business Unit.

 

PEUGEOT e-PARTNER

Peugeot e-partner

Modelul Partner a fost comercializat în peste 100 de țări de la lansarea sa în 1996, cu 2.000.000 de unități deja produse. O cifră care subliniază succesul său comercial, la fel ca și numeroasele premii pe care le-a câștigat, inclusiv International Van Of The Year 2019 pentru generația actuală. Lider de piață europeană de la lansarea sa în 2018 pe segmentul F1 (Autoutilitare), cu o creștere constantă a cotei de piață, Partner este acum disponibil cu un motor 100% electric.

Caracteristici

 • autonomie de până la 275 km conform ciclului WLTP (în prezent în curs de aprobare)
 • 2 lungimi (standard și lung)
 • 2 versiuni: dubă (până la 3 locuri) și cabină extinsă (până la 5 locuri)
 • capacitate de remorcare de până la 750 kg
 • sarcină utilă de până la 800 kg
 • volum de încărcare de până la 4,4 m³, exact același ca și versiunea pe benzină.

Bazat pe platforma multienergetică EMP2 (Efficient Modular Platform), PEUGEOT e-PARTNER vine cu un motor 100% electric cu o putere maximă de 100 kW (136 CP) și un cuplu maxim de 260 Nm.

 

PEUGEOT e-EXPERT și e-EXPERT HYDROGEN

peugeot e-expert

Segmentul furgonetelor compacte reprezintă peste 750.000 de vehicule pe an în Europa, iar Peugeot Eexpert și-a sporit constant prezența în acest segment în fiecare an de la lansarea sa în 2016. Au fost deja vândute peste 195.000 de unități din ultima generație.

Versiunea sa electrică a fost votată Internațional Van Of the Year în 2021 și este al șaselea vehicul al mărcii care a câștigat acest premiu de la crearea sa în 1992.

Caracteristici e-EXPERT

 • gamă de 2 baterii de 50 și 75 kWh și 2 niveluri de autonomie oferind până la 330 km în ciclul de omologare WLTP
 • 3 lungimi (compact, standard și lung)
 • capacitate de remorcare de 1000 kg și o sarcină utilă de 1275 kg
 • volum de încărcare identic cu cel al versiunii cu combustie clasică (6,6 m³).

La fel ca și e-PARTNER, e-EXPERT se bazează pe platforma multienergetică EMP2 (Efficient Modular Platform) și oferă un motor 100% electric cu o putere maximă de 100 KW (136 CP) și o putere maximă. cuplu de 260 Nm.

În plus, se va lansa în producție și versiunea e-EXPERT HYDROGEN. Peugeot este unul dintre primii producători care oferă acest tip de motor în producție de serie.

e-Expert Hydrogen

Noul PEUGEOT e-EXPERT HYDROGEN inovează cu sistemul său „electric cu pile de combustibil cu hidrogen de putere medie”, care constă în o celulă de combustibil care produce energia electrică necesară propulsării vehiculului cu ajutorul hidrogenului și o baterie litiu-ion de înaltă tensiune cu o capacitate de 10,5 kWh, care poate fi reîncărcată din rețeaua electrică, și care alimentează și motorul electric în anumite faze de mers.

Caracteristici e-EXPERT Hydrogen

 • capacitatea de a acoperi toate distanțele fără emisii locale de CO2
 • capacitatea de a umple cu hidrogen în 3 minute pentru o autonomie de peste 400 km în ciclul de omologare WLTP (în curs de aprobare)
 • priză de încărcare pentru bateria de înaltă tensiune
 • 2 lungimi disponibile (Standard și Lung), cu aceleași caracteristici de volum de încărcare ca și versiunile diesel și electrice cu baterie
 • Volum de încărcare de până la 6,1 m³
 • Până la 1100 kg sarcină utilă
 • Capacitate de remorcare de până la 1000 kg

 

PEUGEOT e-BOXER

e-Boxer

Segmentul de furgonete mari reprezintă peste 550.000 de vehicule pe an în Europa, iar PEUGEOT Boxer își mărește cota de piață în fiecare an. Pe baza succesului său comercial de-a lungul generațiilor, cu peste 1.250.000 de vehicule produse și vândute în 110 țări de la lansarea sa în 1994, PEUGEOT BOXER vine acum într-o versiune 100% electrică.

Caracteristici PEUGEOT BOXER 

 • 2 niveluri de autonomie care oferă până la 340 km în ciclul de omologare WLTP (în curs de omologare),
 • 2 capacități baterie de 37 kWh și 70 kWh,
 • 4 lungimi și 3 înălțimi
 • sarcină utilă de până la 1890 kg (în funcție de versiune)
 • volum de încărcare identic cu cel al versiunii cu ardere, până la 17 m3.

PEUGEOT e-BOXER Electric

Noul PEUGEOT BOXER Electric oferă un motor 100% electric cu o putere maximă de 90 kW (122 CP) și un cuplu maxim de 260 Nm. Sistemul de propulsie este echipat cu un sistem de recuperare a energiei, care actionează atât la eliberarea pedalei de acceleratie, cât și la frânare. Viteza maximă este limitată electronic la 110 km/h (și 90 km/h pentru versiunile de 4 tone).

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, noiembrie 2021)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Prejudiciu de peste 40 milioane de lei din achiziţii intracomunitare de autovehicule second-hand

Amenzile rutiere nu cresc nici în 2022. Punctul-amendă rămâne 145 lei

 

 

Adaugati comentariu