Advertisement

școlilor
Home Administrare flote Juridic Propunerea de redeschidere a școlilor fără scenariu hibrid. Decizia finală, în 2 februarie

Propunerea de redeschidere a școlilor fără scenariu hibrid. Decizia finală, în 2 februarie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din data de 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide, subliniind că o decizie finală va fi luată în data de 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ.

”Scenariul verde – toţi merg la şcoală. Scenariul galben – grădiniţele, clasele I-IV, VIII şi XII merg la şcoală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roşu, când se depăşeşte numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII şi liceele, dar continuă să meargă grădiniţele şi clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează şi toată lumea stă acasă, şcolile se închid, se merge în on-line”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a afirmat, după discuţii cu premierul Florin Cîţu şi cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, că se revine la sistemul descentralizat care ţine seama de evoluţia pandemiei în fiecare localitate.

Referitor la universităţi, preşedintele a afirmat că, având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, însă evident sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează şi preuniversitarul.

Totodată, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi seară, că s-a renunțat la scenariul hibrid – cel în care o parte dintre elevi sunt prezenţi în clasă, iar restul învață online.

„Sistemul hibrid dispare complet. Scenariul hibrid nu mai există. Experienţele din educaţie mi-au arătat că nu este eficient şi mi se pare că este mult mai clar aşa, mai simplu şi mai clar”, a afirmat ministrul Educaţiei.

 

CITEȘTE ȘI:

Salariul minim brut a fost majorat la 2.300 de lei. Pentru angajații cu studii superioare rămâne la 2.350 lei

Atenție la costurile amânării ratelor la credite! Cum cresc obligațiile de plată

Renault va produce în acest an primele vanuri alimentate cu hidrogen

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

salariul minim european
Juridic

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind salariul minim european

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de lege privind salariul minim european, prin...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...