Advertisement

Brokerii
Home Administrare flote Asigurări Brokerii au intermediat prime de 4 mld. lei pe segmentul asigurărilor auto, adică 85% din piaţă

Brokerii au intermediat prime de 4 mld. lei pe segmentul asigurărilor auto, adică 85% din piaţă

În perioada ianuarie – septembrie 2020, societăţile de asigurări şi-au vândut majoritatea poliţelor RCA şi Casco prin brokeri, datele ASF aratând că aceştia au intermediat, pe segmentul asigurărilor auto, prime în valoare de 4 miliarde de lei, adică 85% din piaţa de profil.

Potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), pe parcursul primelor 9 luni din 2020, brokerii de asigurare au intermediat prime în valoare de 2,85 miliarde de lei pe segmentul RCA + CMR, în creştere cu aproape 6% comparativ cu rezultatul din perioada similară a anului precedent, când valoarea poliţelor auto obligatorii vândute de intermediari a fost de 2,69 miliarde de lei. În acelaşi timp, primele intermediate pe segmentul Casco au urcat cu 12,3% faţă de acelaşi interval din 2019, de la 1,22 miliarde de lei la 1,37 miliarde de lei.

În ceea ce priveste veniturile din activitatea de intermediere, primele 9 luni din 2020 au adus pentru brokerii de asigurare o creştere cu 8,72%, până la 1,02 miliarde de lei. Pe clasa asigurărilor de răspundere civila (RCA + CMR), veniturile au fost de 415,65 milioane de lei, iar pe clasa asigurărilor de mijloace de transport terestru (Casco), de 228,25 milioane de lei.

Ponderea veniturilor din activitatea de intermediere în volumul de prime intermediate la nivelul pieţei de brokeraj a fost de 17,64% (comision mediu), pe segmentul asigurărilor generale acesta fiind de 16,63%, iar pe segmentul asigurărilor de viaţă, de 45,21%.

Brokerii de top la finalul semestrului III din 2020

La finalul semestrului III erau înregistraţi în evidenţele ASF un număr de 295 de brokeri de asigurare şi/sau reasigurare, din care 284 societăţi active, o societate cu activitatea interzisă temporar şi 10 societăţi cu activitatea suspendată.

Conform supraveghetorului pieţei de asigurări, primii 10 brokeri deţineau, la finalul semestrului III din 2020, o cotă de piaţă cumulată de 46,96%, la fel cu situaţia de la sfârşitul perioadei similare din 2019.

Liderul pe segmentul intermedierilor după primele 9 luni din 2020 a fost Marsh Broker de Asigurare Reasigurare, cu o cota de 7,41%, urmat la foarte mică distanţă de Safety Broker de Asigurare (7,24%).

Pe locul trei şi patru s-au plasat Destine Broker, cu o cotă de 5,73% şi Transilvania Broker, cu 5,39%. Top 5 este incheiat de Inter Broker, cu o cotă de piaţă de 5,17%.

Pe locurile următoare s-au aflat: Daw Management – 3,93%, Campion Broker de Asigurare – 3,84%, UniCredit Insurance Broker – 3,47%, Porsche Broker de Asigurare – 2,57% si Millenium Insurance Broker – 2,20%.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental investește 140 mil. euro într-o nouă fabrică din Serbia

Stații de așteptare inteligente în transportul public din Piatra Neamț

Piața auto din China, cea mai mare din lume, a scăzut cu 1,9% în 2020

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...

RCA
Asigurări

BAAR: Costurile cu piesele pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au crescut cu 34%

Costurile cu piesele înlocuite pentru autovehiculele reparate în baza poliţelor RCA au...

Menţinerea plafonării tarifelor RCA
Asigurări

Boloş: Menţinerea plafonării tarifelor RCA depinde de analiza pe care o face ASF

Menţinerea plafonării tarifelor RCA va fi decisă în baza unei analize pe...

Mașinile electrice
AsigurăriService

Mașinile electrice sunt implicate mai rar în accidente, dar reparația costă mai mult. Studii

Este mai puțin probabil ca mașinile electrice să fie implicate într-o coliziune...